Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Σε κοινό μέτωπο μόνιμοι, αορίστου, έκτακτοι εργαζόμενοι

Κοινή απεργία αποφάσισαν για αύριο μόνιμοι και έκτακτοι αρχαιολόγοι και συντηρητές αρχαιοτήτων, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ-Τ

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις μονίμων, αορίστου χρόνου και εκτάκτων εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού, όλων των κλάδων, μετά την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ στην Ακρόπολη την περασμένη Πέμπτη και τον άγριο ξυλοδαρμό των αγωνιζόμενων συμβασιούχων και όσων τους συμπαραστέκονταν, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι συμβασιούχοι, εκατοντάδες από τους οποίους απολύονται στο τέλος του μήνα, ενώ οι περισσότεροι είναι απλήρωτοι, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις χτες έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ οργανώνουν νέες κινητοποιήσεις σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων προχώρησε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε συγκεντρώσεις έξω από την Ακρόπολη και συνεχίζει με 24ωρη απεργία μαζί με το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων αύριο και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΠΟ-Τ στις 10 πμ και στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης στις 11 πμ.

Ο ΣΕΚΑ σημειώνει ότι η επίθεση των ΜΑΤ «δεν είναι ασύνδετη με τη γενική πολιτική και κοινωνική κατάσταση: Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, καταργούνται εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών. Αναιρούνται μακρόχρονες εργασιακές κατακτήσεις. Καταδικάζεται σε ανεργία πλήθος συμβασιούχων σε όλο το δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα στο ΥΠΠΟ-Τ. Με το "νόμο Ραγκούση" μπήκε οριστική ταφόπλακα στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ώστε να διαιωνίζεται το καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας. Μειώνονται οι αποδοχές και εξανεμίζεται το εισόδημα των εργαζομένων με τις φορολογικές επιβαρύνσεις και τον καταιγισμό των ανατιμήσεων. Αυξάνεται το όριο των απολύσεων, μειώνονται οι αποζημιώσεις, ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις, περιορίζεται το δικαίωμα της απεργίας, καταργούνται ή περιορίζονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά βοηθήματα».

Επίσης, η Πανελλήνια Ενωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων προχωρά αύριο σε απεργιακή κινητοποίηση, υπογραμμίζοντας τις «πενιχρές», όπως τις χαρακτηρίζει, απολαβές των συντηρητών αρχαιοτήτων, τεχνικών και τεχνιτών συντήρησης.

Η θλιβερή εικόνα των «αστακών» αστυνομικών δίπλα στον Παρθενώνα είναι άκρως αποκαρδιωτική και δεν επιδέχεται σχολίου ή δικαιολογίας. Πρόκειται για απαράδεκτη επίδειξη δύναμης, τρομοκρατίας και βίας της κυβέρνησης και των αστυνομικών μονάδων καταστολής, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και ενάντια στους εργαζόμενους μόνιμους, αορίστου χρόνου και εκτάκτους του ΥΠΠΟ-Τ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέχεια κινητοποιήσεων (2009-11-03 00:00:00.0)
Ανυποχώρητοι, στον αγώνα (2009-03-19 00:00:00.0)
Περιφρονούν το μόχθο τους (2004-01-22 00:00:00.0)
Εμ... παίζουν τους εκτάκτους! (2004-01-22 00:00:00.0)
Σε απεργιακό κλοιό το ΥΠΠΟ (2001-05-09 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους (2001-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ