Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στο ΚΘΒΕ σχεδόν κατά 50%. Χτες το πρωί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών και στη συνέχεια, με πορεία διά μέσου του Λευκού Πύργου, της Παραλιακής λεωφόρου, της Αριστοτέλους, της Εγνατίας και της Βενιζέλου, κατευθύνθηκαν έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης. Το βράδυ, και πάλι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στην πλατεία Αριστοτέλους. Παρουσιάστηκαν αποσπάσματα του έργου «Μπαντα-ρισμένοι» από μια ομάδα νέων ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ που αυτοσχεδιάζουν, χορεύουν και τραγουδούν σε ρυθμούς γνωστών θεατρικών και άγνωστων μουσικών θεμάτων.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν νέα Γενική Συνέλευση, για να καθορίσουν τις παραπέρα δράσεις τους, ενώ ήδη έχουν αποφασίσει απεργία για αύριο Πέμπτη στο πλαίσιο της οποίας προγραμματίζουν και κάθοδο στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ δεν έχουν πληρωθεί υπερωρίες και υπερεργασία από τον περασμένο Μάρτη, ενώ τώρα άρχισαν να εξοφλούνται τα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη.

Ηθοποιοί και εργαζόμενοι των άλλων ειδικοτήτων εκτιμούν ότι η πολιτική περικοπών που αποφάσισε η κυβέρνηση και το ΥΠΠΟ, με μαθηματική ακρίβεια, θα οδηγήσει σε περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων, των παραστάσεων, των δραστηριοτήτων και του τεχνικού προσωπικού. Στην πραγματικότητα οδηγείται σε κλείσιμο. Οι εργαζόμενοι, και μέσα από τη χτεσινή κινητοποίηση, ξεκαθάρισαν πως το ΚΘΒΕ είναι από τους σημαντικότερους πνεύμονες πολιτισμού της πόλης. Είναι περιουσία του λαού της και δε θα το αφήσουν να σβήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο στις 12 το μεσημέρι στο ΥΠΠΟ-Τ το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καλεί όλους τους ηθοποιούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ