Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΣΑΚ
Ανοιχτοί σε διάλογο οι παίκτες

Αμεση συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργο Βασιλακόπουλου, αλλά και τους προέδρους των ΕΣΑΚΕ και ΣΕΠΚ ζήτησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών με ανακοίνωση που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του. Το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών τονίζει πως θεμελιώδη αιτήματα που ζητούν λύση και οδήγησαν στην απεργία τους, άπτονται της ΕΟΚ και όχι της Πολιτείας γι' αυτό και ζητούν ουσιαστικό διάλογο. Καμία αναφορά δε γίνεται, πάντως στην ανακοίνωση, για την πορεία των κινητοποιήσεων οι οποίες όπως δείχνουν τα πράγματα παραμένουν ως έχουν (απεργία) αφού οι παίκτες το είχαν δηλώσει ξεκάθαρα ότι αυτή τη φορά θα περιμένουν την αντίδραση των αρμοδίων για οποιαδήποτε απόφασή τους.

« (....) Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι πολλά θεμελιώδη αιτήματά μας όπως π.χ. η ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, η δυνατότητα μετακίνησης των αθλητών που δεν πληρώνονται σε άλλη ομάδα και το ζήτημα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα ομάδα που δεν έχει λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής 60 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, άπτονται της δικαιοδοσίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας και ουδείς διάλογος με την πολιτεία χρειάζεται. Απορίας άξιο λοιπόν είναι για ποιον λόγο η Ομοσπονδία δεν προχωράει σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες ζητάμε επί τουλάχιστον 2 χρόνια» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ για να καταλήξει..

«...παρόλα αυτά, επειδή το μοναδικό μας μέλημα είναι να λυθούν τα προβλήματα του χώρου, δίνουμε ευκαιρία να αποδείξουν οι φορείς στην πράξη (διότι από λόγια χορτάσαμε) ότι πραγματικά επιθυμούν τον ειλικρινή διάλογο. Δηλώνουμε λοιπόν ότι ο πρόεδρός μας βρίσκεται στη διάθεση του προέδρου της ομοσπονδίας κ. Βασιλακόπουλου για μία άμεση συνάντηση σε επίπεδο προέδρων των φορέων (ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ, ΣΕΠΚ) όπου θα μας γίνουν γνωστές όλες οι σκέψεις και το σχέδιο το οποίο θα οδηγήσει στη λύση των προβλημάτων μας. Σε αναμονή της εν λόγω συνάντηση και μέχρι αυτή να πραγματοποιηθεί δεν μπορούμε να πάρουμε θέση επί υποθετικών και θεωρητικών καταστάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ