Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Οι περιφερειάρχες και οι λαϊκές μορφωτικές ανάγκες

Οι υποψήφιοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου δεν μπορούν να προσφέρουν στην ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών. Αποδέχονται ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις. Ολοι τους αποδέχονται τη συνύπαρξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα στην εκπαίδευση.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν στρώσει το έδαφος για να πληρώνει ολοένα και περισσότερα ο λαός για την Παιδεία - εμπόρευμα που γίνεται χειρότερη.

Ο «Καλλικράτης» ανοίγει το δρόμο για πιο αντιδραστικές εξελίξεις με άμεσες επιπτώσεις: στην τσέπη της λαϊκής οικογένειας, στην ένταση των φοροεισπράξεων του Δήμου, στην προσέλκυση χορηγών, δηλαδή στην πιο οργανική σύνδεση του σχολείου με τις επιχειρήσεις, στο επίπεδο της παρεχόμενης γνώσης.

Συνέπειες θα υπάρξουν με τον «Καλλικράτη» και στο επίπεδο της παρεχόμενης γνώσης, της διαφοροποίησης των αναλυτικών προγραμμάτων, στην τάση διεύρυνσης των μορφωτικών ανισοτήτων, στην αντικατάσταση των όποιων ψηγμάτων γενικής παιδείας από ένα κατώτατο επίπεδο δεξιοτήτων.

Τι μπορούν να κάνουν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»:

Ακριβώς επειδή συγκρούονται με αυτήν την αντιδραστική εκπαιδευτική πολιτική μπορούν να μπουν μπροστά και να πάνε κόντρα στις κυβερνητικές αποφάσεις.

-- Για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για δωρεάν ρεύμα και πετρέλαιο σε όλα τα σχολεία.

-- Να επιβάλουν δωρεάν στέγαση και εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.

-- Να πρωτοστατήσουν στην κατάργηση των τροφείων αλλά και στο να μην πληρώνει κανένας γονιός για σχολικά βιβλία.

-- Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα της σχολικής στέγης χωρίς την εκμετάλλευση των χρημάτων του λαού από τις ΣΔΙΤ.

-- Μόνο ένας εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που κινείται ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και στην εκπαίδευση μπορεί να μεταφέρει πόρους από το ΕΣΠΑ στον τομέα της δημόσιας Παιδείας. Θα διεκδικήσει και θα αξιοποιήσει τους ελεύθερους χώρους κόντρα στις επιταγές των μονοπωλίων για προγράμματα λαϊκής και φοιτητικής στέγης. Συμπερασματικά:

Η ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών απαιτεί ενιαία οργανωμένη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση μέσα από ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση και επαγγελματικές σχολές.

Μόνο οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορούν να κινηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση, γιατί μόνο αυτοί απειθαρχούν στην αστική στρατηγική για την παραπέρα υποταγή της παιδείας στην κερδοφορία του κεφαλαίου, γιατί μόνο αυτοί σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, κινούνται στη γραμμή σύγκρουσης: την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.

Ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι υπάλληλος του λαού και όχι υπηρέτης των μονοπωλίων και υπάκουος στη στρατηγική της ΕΕ. Είναι κάθετα αντίθετος στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οι άλλοι υποψήφιοι αποδέχονται τη συνύπαρξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα στην εκπαίδευση, δε θεωρούν ότι η Παιδεία πρέπει να δίνεται αποκλειστικά δωρεάν και δημόσια.

Δύναμη για το σήμερα είναι η εξάρτηση του εκλεγμένου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από το λαό και η σταθερή, αταλάντευτη πολιτική γραμμή της ανυπακοής και της απειθαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ