Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κράχτης για «ανάπτυξη» υπέρ της πλουτοκρατίας

Τα μέτρα που ευαγγελίζεται εφαρμόζονται ήδη από το ΠΑΣΟΚ, αφού κοινό στόχο έχουν να βγει το κεφάλαιο πολλαπλά κερδισμένο από την κρίση

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ προωθούν και υπηρετούν την ανάπτυξη υπέρ των μονοπωλίων. Ο λαός μόνο χαμένος θα βγαίνει όσο η πολιτική τους παραμένει κυρίαρχη
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ προωθούν και υπηρετούν την ανάπτυξη υπέρ των μονοπωλίων. Ο λαός μόνο χαμένος θα βγαίνει όσο η πολιτική τους παραμένει κυρίαρχη
Εξίσου δηλητηριώδες με την πολιτική του μνημονίου που εφαρμόζουν η κυβέρνηση και η τρόικα είναι για τα λαϊκά συμφέροντα το ταυτόσημο «αντίδοτο της ανάπτυξης» που υπόσχεται ο Αντ. Σαμαράς, επιχειρώντας να παγιδεύσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Στις προεκλογικές ομιλίες του ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κάνει σημαία την επιτάχυνση της «ανάπτυξης», αποκρύπτοντας ότι το ίδιο επιδιώκει με τα μέτρα της και η κυβέρνηση, αφού πρόκειται για ανάπτυξη προς όφελος της πλουτοκρατίας που φορτώνει εξολοκλήρου τα βάρη στο λαό. Μαζί με την άσφαιρη ρητορική κατά του μνημονίου, ο Αντ. Σαμαράς κλίνει σε όλες τις πτώσεις την «ανάπτυξη», έχοντας προτείνει μέτρα ταυτόσημα με αυτά που κάνει πράξη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, μείωση φορολογίας στα επιχειρηματικά κέρδη, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, δραστική μείωση του λεγόμενου εργατικού κόστους, κ.ο.κ.

«Το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει την κοινωνία για νέα φορολογικά μέτρα. Μια καινούργια καταιγίδα, καινούργια λουκέτα, ασφυξία, ανεργία. Το δικό μας το αντίδοτο είναι ένα: Ανάπτυξη», τόνισε κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του στο Χαλάνδρι ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην πραγματικότητα, η ηγεσία της ΝΔ συναινεί και βάζει πλάτες για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Συνειδητά παραπλανά και αποπροσανατολίζει το λαό κάνοντας λόγο αποκλειστικά και μόνο για «νέα φορολογικά μέτρα». Η αλήθεια είναι ότι εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει κυρίως νέο πετσόκομμα στους μισθούς και στις συντάξεις, ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο που «εγγυάται» μόνο το βασικό μισθό, θεσμοθέτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων και κατάργηση των κλαδικών, κυριαρχία των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, κατεδάφιση των ασφαλιστικών ταμείων, κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών, απολύσεις εργαζομένων, κ.ο.κ.

Η ηγεσία της ΝΔ επιλέγει να μιλά για τα νέα φορολογικά μέτρα, επειδή αφενός συμφωνεί πλήρως με τη σφαγή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, ενώ από την άλλη πιέζει για να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων.

Η σύμπλευση της ΝΔ με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα προκύπτει και από τη δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας, Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ο. Ρεν επισημαίνει ότι αυτές επιβεβαιώνουν πως θα υπάρξουν «νέα πρόσθετα μέτρα επώδυνα για τους πολίτες», αφήνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, να εννοηθεί ότι πρόκειται για μέτρα αναγκαία. Η μόνη παρατήρηση που κάνει είναι πως διαψεύδεται ο πρωθυπουργός που μέχρι πριν λίγες μέρες έλεγε ότι δε θα χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ