Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα

Με κείμενο για τη συγκέντρωση υπογραφών καταγγέλλει τον απάνθρωπο αποκλεισμό του Νησιού της Επανάστασης από τις ΗΠΑ, την «κοινή θέση» της ΕΕ και απαιτεί την άμεση αποφυλάκιση των 5 Κουβανών αγωνιστών

Η σοσιαλιστική Κούβα αποτελεί παράδειγμα για τον αγώνα των λαών όλου του κόσμου
Η σοσιαλιστική Κούβα αποτελεί παράδειγμα για τον αγώνα των λαών όλου του κόσμου
Ενόψει της ψηφοφορίας της 26ης Οκτωβρίου 2010 από τα Κράτη - Μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ επί του Σχεδίου Ψηφίσματος της Σοσιαλιστικής Κούβας για την άρση του γενοκτόνου οικονομικού αποκλεισμού και της έκδοσης απόφασης από το Συμβούλιο Υπουργών των Κρατών - Μελών της ΕΕ για την «Κοινή θέση», ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης με τα παραρτήματά του Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Λάρισας, Βόλου, Λειβαδιάς, Αργοστολίου καλεί τους εκπροσώπους, των Συνδικάτων, Αντιιμπεριαλιστικών Κινήσεων, Μαζικών Φορέων και Οργανώσεων και τους Ανθρώπους της Επιστήμης, των Γραμμάτων και της Τέχνης, όλο το λαό να υπογράψουν το παρακάτω κείμενο σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον επαναστάτη Κουβανικό Λαό και την Κυβέρνησή του.

Το κείμενο για τη συγκέντρωση υπογραφών

Το κείμενο έκφρασης αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα, είναι το εξής: «Εκφράζουμε την ολόπλευρη στήριξη και αλληλεγγύη μας στη Σοσιαλιστική εξουσία και το λαό της Κούβας που με ακατάβλητο ηρωισμό και πάθος υπερασπίζεται τη σοσιαλιστική επιλογή του ενάντια στην άγρια επίθεση που δέχεται από τον αμερικάνικο και ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό. Οσο η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, όσο η καπιταλιστική ανάκαμψη προβάλλει αναιμική και ασταθής, όσο δυναμώνει το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στη Λατινική Αμερική και εξουδετερώνει τις απόπειρες πραξικοπημάτων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατίας στις χώρες της περιοχής, τόσο οι επιθέσεις ενάντια στη Σοσιαλιστική Κούβα θα οξύνονται. Χαρακτηριστικό δείγμα αποτελεί το κατάπτυστο κείμενο που διακινούν στους ευρωβουλευτές κάποιες οργανώσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, προκειμένου να ασκήσουν πίεση για τη διατήρηση της Κοινής θέσης της ΕΕ ενάντια στην Κούβα, εκτοξεύοντας συκοφαντίες, λάσπη και ψέματα κατά της σοσιαλιστικής εξουσίας στην Κούβα.

Καταγγέλλουμε τον εγκληματικό αποκλεισμό του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, όπως και τα αντεπαναστατικά σχέδια και επιχειρήσεις ενάντια στην Κούβα και το λαό της, σχέδια που στόχο έχουν την αποσταθεροποίηση της σοσιαλιστικής εξουσίας, να χειροτερεύσουν τη ζωή του Κουβανικού λαού.

Καταδικάζουμε την Κοινή Θέση που έχει υιοθετήσει η ΕΕ από το 1996, σε πλήρη σύμπλευση με την εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ, ενάντια στην Κούβα, που συνιστά απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικά της, με διακηρυγμένο στόχο την ανατροπή της σοσιαλιστικής εξουσίας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκμετάλλευση του Κουβανικού λαού και τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας από τα μονοπώλια.

Εκφράζουμε την πιο θερμή συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους Αντόνιο Γκερέρο, Ρενέ Γκονζάλες, Ραμόν Λαμπανίνιο, Χεράρδο Ερναντέζ, Φερνάντο Γκονζάλες, τους 5 Κουβανούς πατριώτες, που μένουν παράνομα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, παρά τα στοιχεία, τα συμπεράσματα της Ομάδας Εργασίας ενάντια στις Αυθαίρετες Κρατήσεις της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του OHE και την απόφαση του Εφετείου της 11ης Περιφέρειας. Καλούμε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους του κόσμου να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Παρά την εγκληματική ιμπεριαλιστική πολιτική σε βάρος της, η Κούβα σήμερα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα, όχι μόνο για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, που σε μια σειρά χώρες αμφισβητούν και αντιστέκονται στο βορειοαμερικανικό ιμπεριαλισμό και την κυριαρχία των μονοπωλίων, αλλά για τους λαούς όλου του κόσμου. Οι βρώμικες επιθέσεις, οι συκοφαντίες, οι καμπάνιες για τα δήθεν «ανθρώπινα δικαιώματα» που εκπορεύονται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα δεν μπορούν να κρύψουν τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής εξουσίας, σε συνθήκες μάλιστα του εγκληματικού αποκλεισμού σε βάρος της. Το δικαίωμα στη ζωή, στην εργασία, στην ασφάλεια και στην Κοινωνική Πρόνοια, στην Υγεία, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στην ειδική φροντίδα της μητρότητας και του παιδιού είναι εξασφαλισμένα για όλο το λαό. Η πραγματική συμμετοχική δημοκρατική διαδικασία αναδεικνύει τους εργαζόμενους σε πρωταγωνιστές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Απαιτούμε:

-- Την άμεση άρση του εγκληματικού αποκλεισμού της Κούβας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

-- Την άρση της Κοινής Θέσης της ΕΕ ενάντια στην Κούβα.

-- Την άμεση απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών που κρατούνται παράνομα στις φυλακές των ΗΠΑ.

Η υπεράσπιση της σοσιαλιστικής Κούβας, η έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον Κουβανικό λαό αποτελεί προτεραιότητα για το παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό κίνημα, καθήκον όλων των προοδευτικών ανθρώπων.

Η Κούβα δεν είναι μόνη! Εμπνέει τους λαούς στον αγώνα για κοινωνική πρόοδο και δικαιοσύνη, για το Σοσιαλισμό. Με την πάλη και την αλληλεγγύη των εργαζομένων όλου του κόσμου θα συνεχίσει να είναι το Νησί της Επανάστασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ