Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ: Ποινική δίωξη για παράβαση του άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα περί διατάραξης φιλίας των κρατών, αντίστασης κατά της αρχής, νόθευση εγγράφων, μετά χρήσεως, συκοφαντική δυσφήμιση ασκήθηκε εις βάρος ενός 65χρονου, που είχε πολιτευτεί στο παρελθόν με το ΛΑ.Ο.Σ. Ο κατηγορούμενος φέρεται να πλαστογράφησε απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Ι. Κοραντή σχετικά με την Τουρκία. Οπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς είχε προσθέσει διάφορες φράσεις στο κείμενο που θεωρούνται ικανές να δημιουργήσουν διπλωματικό επεισόδιο και στη συνέχεια το απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άγνωστο αριθμό παραληπτών. Οι αστυνομικοί μάλιστα, όταν έφτασαν στα ίχνη του 65χρονου, πήγαν στο σπίτι του προκειμένου να τον συλλάβουν, αλλά εκείνος αντιστάθηκε και χτύπησε τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Από το σπίτι του, κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένας σκληρός δίσκος, αλλά και ένα τεμαχισμένο έγγραφο, το οποίο φέρει χειρόγραφες σημειώσεις.

ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ: Αθώοι κρίθηκαν χτες τέσσερις κάτοικοι - αγωνιστές των Ανω Λιοσίων σε μία ακόμα δίκη από τις πολλές που έχουν στηθεί για να τρομοκρατήσουν και να ποινικοποιήσουν τον αγώνα κατοίκων και φορέων των Ανω Λιοσίων για την απομάκρυνση της χωματερής. Το δικαστήριο αφορούσε κινητοποίηση που είχε γίνει την άνοιξη του 2005 στη Λ. Φυλής στο ύψος της Αττικής Οδού και είχαν κατηγορηθεί οι Χάρης Κωστόπουλος, Γιάννης Παπαπαναής, Αγγελική Παπαδάτου και Δημήτρης Παπαγιαννακόπουλος.

ΓΓ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Νέος γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά την πρόσφατη παραίτηση του Γ. Δημήτραιανα, ορίστηκε ο δικηγόρος Αθ. Ξηρός.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Συνολικά 24,5 κιλά ηρωίνης, 100 γραμμάρια κοκαΐνης, αλλά και 23,5 κιλά νοθευτικής ουσίας είχε στο σπίτι του ένας 38χρονος, ο οποίος και συνελήφθη. Μάλιστα, το οίκημα στο οποίο διέμενε, στον Αγ. Στέφανο, είχε μετατραπεί σε χώρο νόθευσης ναρκωτικών ουσιών και, μάλιστα, διέθετε περιμετρικά φωτοκύτταρα ανίχνευσης κίνησης, αλλά και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Εκτός των ουσιών κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο και μια χειροβομβίδα.

ΕΠΙΤΑΞΗ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ: Τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης υιοθέτησε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και απέρριψε τις προσφυγές σωματείων ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών αυτοκινήτων που ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Μεταφορών για επίταξη των αυτοκινήτων τους στις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, με πρόσχημα «επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι ανάγονται στην προστασία της δημόσιας υγείας», εξέδωσε τις υπ' αριθμό 1115-1116/2010 αποφάσεις, όπως ήθελε η πλευρά του υπουργείου Μεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ