Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις αύριο και μεθαύριο

Από τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις του ΜΑΣ για τη φοιτητική μέριμνα, κόντρα στα κυβερνητικά σχέδια για την Ανώτατη Εκπαίδευση
Από τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις του ΜΑΣ για τη φοιτητική μέριμνα, κόντρα στα κυβερνητικά σχέδια για την Ανώτατη Εκπαίδευση
«Μπροστά στο ωμό και άθλιο ξεπούλημα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, στην προσπάθεια της μετατροπής των Πανεπιστημίων σε ΑΕ με δίδακτρα και των ΤΕΙ σε ΙΕΚ, οι φοιτητές και σπουδαστές δε μένουν με σταυρωμένα τα χέρια» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και καλεί σε κινητοποιήσεις. Τονίζει ότι πρέπει να σημάνει «συναγερμός» «μπροστά στις νέες εξαγγελίες που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ ενόψει της Συνόδου των Πρυτάνεων» και «παίρνει την πρωτοβουλία να οργανώσει την πάλη μακριά από εκφυλιστικές διαδικασίες. Οι χιλιάδες φοιτητές και οι επιτροπές αγώνα διεκδικούν:

  • Πάρτε πίσω το άθλιο μνημόνιο της Παιδείας.
  • Ούτε σκέψη για δίδακτρα.
  • Ούτε ευρώ για σίτιση - στέγαση - μετακίνηση.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 ευρώ ετησίως, για παιδιά απολυμένων και άνεργων».

Αύριο η Επιτροπή Αγώνα Φιλοσοφικής θα προχωρήσει σε κινητοποίηση για τη μετακίνηση και η Επιτροπή Αγώνα του Πανεπιστημίου Πειραιά για τη σίτιση. Οι Επιτροπές Αγώνα του ΕΜ Πολυτεχνείου θα κάνουν κινητοποιήσεις στους προέδρους των τμημάτων, ενώ η Επιτροπή Αγώνα Γεωπονικής θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στον πρύτανη για τα αναλώσιμα.

Την Παρασκευή οι Επιτροπές Αγώνα στη Φυσικομαθηματική, την ΑΣΟΕΕ, τη Νομική, τους Δασκάλους και τους Νηπιαγωγούς καλούν σε συγκεντρώσεις στις σχολές και πορείες ως την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας, ενώ η Επιτροπή Αγώνα ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Πειραιά θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για τη σίτιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ