Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Να ανασκουμπωθούμε, ώστε από καλύτερες θέσεις να τους αντιμετωπίσουμε

Με τους ναυτεργάτες που πραγματοποιούν τη μετεκπαίδευσή τους στο ΚΕΣΕΝ βρέθηκε χτες ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης

Από τη συζήτηση στο ΚΕΣΕΝ
Από τη συζήτηση στο ΚΕΣΕΝ
Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) περιόδευσε χτες ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, συνοδευόμενος από τον Σάββα Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά και πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ.

Οι ναυτεργάτες που πραγματοποιούν την μετεκπαίδευσή τους στο ΚΕΣΕΝ ανέφεραν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης καθώς εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών τμήματα υπολειτουργούν και άλλα δε γίνονται καθόλου όπως συμβαίνει για όσους θέλουν να πάρουν το δίπλωμα του Α' Μηχανικού, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα να μπαρκάρουν άμεσα και να χάνουν μεροκάματα.

Το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών θα ταλανίζει συνεχώς τη Ναυτική Εκπαίδευση - δεν είναι το μόνο - από τη στιγμή που η κατεύθυνση είναι να προσλαμβάνουν ωρομίσθιους καθηγητές που θα παίρνουν μόλις 8 ευρώ την ώρα και το μήνα, μετά βίας, θα συμπληρώνουν 600 ευρώ.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η κυβέρνηση έχει πάρει ένα ψαλίδι και κόβει συνεχώς μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, είτε με άμεσο τρόπο είτε με έμμεσο όπως κάνει για παράδειγμα με το σφοδρό περιορισμό των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, μετά τις απαράδεκτες αξιώσεις των εφοπλιστών που η κυβέρνηση σπεύδει να ικανοποιήσει σε βάρος των ναυτεργατών και των νησιωτών. Την ίδια στιγμή, βρίσκει χρήματα για να ικανοποιεί κάθε απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου είτε με απευθείας ζεστό χρήμα όπως κάνει με τις τράπεζες και τους εφοπλιστές που τους επιδοτεί με κάθε τρόπο είτε με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και άλλων προνομίων προς όφελός τους.

Τώρα λοιπόν που οι εφοπλιστές κόβουν δρομολόγια δε βλέπουμε κανέναν από αυτούς τους λεβέντες, που το καλοκαίρι μας έβριζαν πατόκορφα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας, να βγάζει άχνα για το δικαίωμα στη μετακίνηση, όταν εμείς με τις απεργίες αγωνιζόμαστε για σύγχρονα ασφαλή πλοία, συνεχή κάλυψη όλων των νησιών, συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυτήν την κατάσταση εμείς θα την αφήσουμε να τσουλήσει έτσι, χωρίς να αντιδράσουμε, περιμένοντας το μοιραίο ή θα ανασκουμπωθούμε; Εχουμε μια πρώτη ευκαιρία να αντιδράσουμε και να δείξουμε τις προθέσεις μας στις επικείμενες τοπικές εκλογές. Η πολιτική αυτή που μας στριμώχνει ολοένα και περισσότερο εκπορεύεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Εμείς τι θα κάνουμε; Αν τους ψηφίσουμε θα είναι σα να βάζουμε τα δάχτυλά μας και να βγάζουμε τα μάτια μας. Εμείς λέμε να ψηφίσετε τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που κατεβαίνουν σε ολόκληρη τη χώρα και στο δήμο και στην Περιφέρεια. Φτάνει αυτό; Οχι, είναι όμως ένα πρώτο σημαντικό βήμα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε στα σωματεία μας, να συμμετάσχουμε στις γενικές συνελεύσεις, στις ψηφοφορίες, στους αγώνες που θα γίνουν. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να θέσουμε τις βάσεις για ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ