Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Στους δρόμους και σήμερα

Με νέα κινητοποίηση σήμερα και οργανωτές τα ταξικά τους σωματεία, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που απαξιώνει τη Ζώνη και συνολικά τη ναυπηγική βιομηχανία και καταδικάζει αυτούς και τις οικογένειές τους στην ανεργία και την εξαθλίωση προκειμένου να θωρακιστεί και ενισχυθεί η κερδοφορία των εφοπλιστών, των μονοπωλίων. Στις 3 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο παύσης εργασιών, θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά. Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, η οποία θα έχει κατάληξη το μέγαρο του ΟΛΠ ΑΕ.

Τα σωματεία της Ζώνης με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του ΟΛΠ ΑΕ για να προωθήσει το λεγόμενο «αναπτυξιακό σχέδιο» αποφάσισε να αλλάξει τη χρήση του μώλου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και από χώρο ναυπηγοεπισκευής τον μετατρέπει σε car terminal, δηλαδή αλάνα για την τοποθέτηση των αυτοκινήτων! Επιπλέον, αποφάσισε το κλείσιμο των δεξαμενών της περιοχής Βασιλειάδη. Παράλληλα, την ίδια στιγμή που ο ΟΛΠ ΑΕ ανακοινώνει το πάγωμα των τιμολογίων του για τα πλοία που ελλιμενίζονται στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού, ανακοίνωσε την αύξηση κατά 9,8% των ήδη πανάκριβων τιμολογίων που επιβάλλει για πλοία που ελλιμενίζονται στη Ζώνη με σκοπό να επισκευαστούν!

«Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει - υπογραμμίζουν τα σωματεία - απαντάμε με την κλιμάκωση του αγώνα» για την άμεση προστασία των ανέργων και να ληφθούν μέτρα τώρα σύμφωνα με το διεκδικητικό τους πλαίσιο για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ