Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
Αλληλοκατηγορούνται πρώην υπουργοί και τραπεζίτες

Βολές κατά Τσιτουρίδη και Αλογοσκούφη από τον Α. Βγενόπουλο που κατέθεσε χτες

Τη δεδομένη στον καπιταλισμό συνδιαλλαγή του κεφαλαίου με τις τις κυβερνήσεις και τα κόμματά του, επιβεβαιώνουν οι βολές που εξαπέλυσε χτες ο επικεφαλής της ΜIG Α. Βγενόπουλος, κατά του πρώην υπουργού Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη και του πρώην υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, σχετικά με «τα δομημένα ομόλογα», καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Η τράπεζα ΜΑRFIN είχε εμπλακεί στην πώληση «δομημένου ομολόγου» ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ στο ασφαλιστικό ταμείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Ο Α. Βγενόπουλος, που κατά δήλωσή του κατέθεσε στην Εξεταστική ως «μάρτυρας κατηγορίας», είπε πως ο Σ. Τσιτουρίδης απέκρυψε από τη Βουλή ότι έγιναν επενδύσεις σε «δομημένα ομόλογα» και ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε τι επενδύσεις έκαναν τα ασφαλιστικά ταμεία των οποίων τις διοικήσεις είχε διορίσει ο ίδιος. Μάλιστα, τόνισε ότι υπήρχε κατεύθυνση στα Ταμεία να κάνουν τις συγκεκριμένες επενδύσεις.

Για τον Γ. Αλογοσκούφη είπε ότι μαζί με τον τότε γγ του υπουργείου Οικονομικών Γ. Κουρή, είχαν πλήρη γνώση για το θέμα των ομολόγων, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να επανορθώσουν την κατάσταση που δημιουργήθηκε με τα «δομημένα ομόλογα». Σε ερώτηση της εκπροσώπου του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου για το ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδας, είπε ότι η τράπεζα ήταν σε πλήρη γνώση για το πού επενδύονταν τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τις επενδύσεις σε «δομημένα ομόλογα».

Η εκτίμηση του Α. Βγενόπουλου ήταν ότι τελικά ζημιώθηκε το δημόσιο από την επένδυση στα «δομημένα», αλλά όχι - όπως είπε - σε πάρα πολύ μεγάλα ποσά. Ανταπαντώντας, ο Σ. Τσιτουρίδης σημειώνει σε δήλωσή του ότι «ο κατά τα λοιπά λαλίστατος κ. Βγενόπουλος ξέχασε να πει σήμερα ότι πουλούσε δομημένα ομόλογα από το 2005, πριν γίνω εγώ υπουργός Απασχόλησης. Αρα αποκλείεται εγώ να μετείχα ή να συντόνιζα ένα δήθεν κυβερνητικό σχέδιο».

  • Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο με «μαύρα ταμεία» της «Ζήμενς», η Εισαγγελία του Μονάχου ειδοποίησε ότι η εξέταση των στελεχών της πολυεθνικής μπορεί να γίνει στις 26 και 27 Οκτώβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ