Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα τουριστικά γκολφ σκόνταψαν στο ΣτΕ

Μετά από έξι χρόνια δικαστικής διαδικασίας η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε τελικά αντισυνταγματικές τις νομοθετικές ρυθμίσεις που επέτρεπαν την άγρια τουριστική ανάπτυξη και το εθνικό «τουριστικό όραμα» των γκολφ. Ειδικότερα, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του άρθρου 29 του Νόμου 2545/1997, οι οποίες επιτρέπουν τον καθορισμό Περιοχών Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) σε περιοχή για την οποία δεν υφίσταται προηγούμενη σχετική πρόβλεψη σε χωροταξικό σχέδιο, καθώς αυτό αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος. Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση παρέχει τη δυνατότητα να χαρακτηριστεί μια περιοχή ως ΠΟΤΑ ανεξαρτήτως αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου και χωρίς να έχει προηγηθεί συνολικός χωροταξικός σχεδιασμός.

Ετσι, με την απόφαση του ΣτΕ μπαίνει φραγμός στα μεγαλεπήβολα ..τουριστικά σχέδια του επιχειρηματία Β. Κωνσταντακόπουλου με τις εγκαταστάσεις γκολφ κλπ. Να σημειωθεί, όμως, ότι η εγκατάσταση του Β. Κωνσταντακόπουλου έχει ήδη ολοκληρωθεί!

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει κάτοικοι των περιοχών Ρωμανού και Πύλου Μεσσηνίας που στρέφονταν κατά απόφασης της διοίκησης του 2004 για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των ακινήτων τους συνολικού εμβαδού 260.336,73 τ.μ. υπέρ και με δαπάνες της εταιρείας «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας ΑΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ