Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
«Τα λαϊκά στρώματα να ψηφίσουν με κριτήριο την εμπειρία τους»

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπου παρουσίασε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Χαλκιδική παρουσίασε χτες ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συγκέντρωση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στον Πολύγυρο.

«Το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στη Χαλκιδική και τα ψηφοδέλτια στους πέντε δήμους αποτελούν εγγύηση για τους εργαζόμενους, για το λαό της Χαλκιδικής και τη νεολαία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θ. Κωνσταντινίδης. Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής είναι ο Αγγελος Τζέκης, βουλευτής του ΚΚΕ. Υποψήφιος δήμαρχος Πολυγύρου είναι ο Νίκος Παρθενιώτης, συνδικαλιστής στο ΠΑΜΕ, οικοδόμος. Υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη είναι ο Γιώργος Καραμσαλής, εκπαιδευτικός. Υποψήφιος δήμαρχος Κασσάνδρας είναι ο Μάκης Ποτίογλου, μελισσοκόμος. Υποψήφιος δήμαρχος Νέας Προποντίδας είναι ο Δημήτρης Ζαχαριάδης, συνταξιούχος, τέως δήμαρχος Τριανδρίας. Υποψήφιος δήμαρχος Σιθωνίας είναι ο Τάκης Ξανθόπουλος, γιατρός, διευθυντής ορθοπαιδικής στο νοσοκομείο.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης, μιλώντας στους παραβρισκόμενους, τόνισε: «Πλησιάζοντας προς τις εκλογές, γίνεται πιο ξεκάθαρο πώς θα χρησιμοποιηθεί απ' τον καθένα η λαϊκή ψήφος. Ο κ. Παπανδρέου ζητάει να εγκριθεί η πολιτική του, για να τη συνεχίσει αγριότερη την επομένη των εκλογών. Ο κ. Σαμαράς θέλει να διαμορφώσει προϋποθέσεις ώστε να είναι αυτός ο επόμενος πρωθυπουργός, να διαχειριστεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, την οποία στηρίζει, επί της ουσίας, καθημερινά. Μετά την αρνητική ψήφο στο μνημόνιο, το 80% των νομοσχεδίων έχουν υπερψηφιστεί και από ΠΑΣΟΚ και από ΝΔ.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι ξεκάθαρη. Καλούμε το λαό, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες να ψηφίσουν με κριτήριο την εμπειρία τους και τη ζωή τους. Τα έχουμε δοκιμάσει όλα. Τα έχουμε δοκιμάσει πάνω στην πλάτη μας. Το ΠΑΣΟΚ του "εκσυγχρονισμού" και το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου. Τη ΝΔ του νεοφιλελευθερισμού και τη ΝΔ της "ήπιας προσαρμογής". Στις αναμετρήσεις του 2009 έγινε και η επιλογή της αποχής. Το αποτέλεσμα; Το ΠΑΣΟΚ βγήκε κυβέρνηση με τις ίδιες ψήφους που έχασε στις προηγούμενες εκλογές. Δεν ιδρώνει το αυτί τους με αυτά.

Μέσα στις τελευταίες δεκαετίες, πότε με τον έναν κυβέρνηση, πότε με τον άλλον, ο λαός πλήρωσε για το όραμα της ΟΝΕ, πλήρωσε για τη "σύγκλιση", πλήρωσε για την ανάπτυξη, πλήρωσε για την προσαρμογή, πλήρωσε, πληρώνει και θέλουν να συνεχίσει να πληρώνει για την κρίση».

Με τα λαϊκά στρώματα ή με το μεγάλο κεφάλαιο

«Για τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα προβλήματα, τοπικά και εθνικά. Υπάρχουν τα προβλήματα και τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων από τη μια και τα προβλήματα και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου από την άλλη.

-- Τον πλούτο που παράγεται ή θα τον κάνεις αντιπλημμυρικά έργα ή θα επιδοτήσεις τους επιχειρηματίες.

-- 'Η θα προχωρήσεις την αντισεισμική θωράκιση ή θα χαρίζεις φιλέτα γης στους μεγαλοξενοδόχους.

-- 'Η θα μένει κάτι στην τσέπη του μικροεπαγγελματία απ' τον τουρισμό ή θα τα ρουφάνε όλα τα "κλειστά πακέτα" των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

-- 'Η θα μένει εισόδημα για τον αγρότη ή θα θησαυρίζουν οι έμποροι και οι βιομήχανοι.

-- 'Η θα φτιάχνουμε σχολεία ή θα ξοδεύουμε δέκα δισ. το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς (είμαστε η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε ποσοστό επί του ΑΕΠ).

-- 'Η θα αμείβεται ο κόπος του εργάτη ή θα γίνεται κέρδος για το αφεντικό.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" παίρνει θέση σε αυτά τα διλήμματα. Παίρνει θέση με τους αγώνες της, με τις θέσεις της, με τη δράση της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η στήριξη στη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα επιστραφεί πολλαπλάσια (2010-11-05 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη (2010-11-02 00:00:00.0)
Πρόγραμμα Θεοδόση Κωνσταντινίδη (2010-10-22 00:00:00.0)
Διεκδικητές στο πλάι του λαού (2010-10-02 00:00:00.0)
Περιοδείες του Θεοδόση Κωνσταντινίδη μαζί με υποψήφιους δημάρχους (2010-09-29 00:00:00.0)
Επεσαν οι μάσκες των «ανεξάρτητων» (2010-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ