Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Εχουμε ευθύνη απέναντι στη νεολαία

Στους καθηγητές της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στους Αγίους Αναργύρους μίλησε χτες ο Γιώργος Πέρρος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στην Αττική

Ο Γ. Πέρρος
Ο Γ. Πέρρος
Να κρίνουν τη στάση των πολιτικών δυνάμεων, να προβληματιστούν και να ενισχύσουν στις προσεχείς εκλογές τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσε τους εκπαιδευτικούς της ΕΠΑΣ ΟΕΑΔ Αγίων Αναργύρων ο Γιώργος Πέρρος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ συγκεντρώνονται παιδιά λαϊκών οικογενειών, που στη μεγάλη πλειοψηφία τους εργάζονται παράλληλα με τα μαθήματά τους. Η μαθητεία τους συνιστά καθαρή εκμετάλλευση, καθώς βγάζουν τη «λάντζα» του εργοδότη με μεροκάματο 16 ευρώ και χωρίς δικαιώματα, ενώ εξυπηρετεί και το μπόλιασμα των συνειδήσεων της αυριανής βάρδιας της εργατικής τάξης ώστε να αποδεχτούν τη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Και στις σχολές του ΟΑΕΔ οι σπουδαστές είναι αντιμέτωποι με μεγάλες ελλείψεις και προβλήματα σε υποδομές και προσωπικό (στην ΕΠΑΣ Αγ. Αναργύρων η χρονιά ξεκίνησε με καθυστέρηση και μετ' εμποδίων λόγω κενών).

«Εχουμε ευθύνη όλοι μας, όχι μόνο απέναντι στους εαυτούς μας και στην οικογένειά μας, αλλά απέναντι και στη νεολαία, τα νέα παιδιά. Το μέλλον που τους ετοιμάζουν είναι η αβεβαιότητα, είναι η ανεργία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Πέρρος, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να ψηφίσουν με κριτήριο τη στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στις ανάγκες του λαού. Μιλώντας ειδικά για την κατάσταση στην εκπαίδευση, αναφέρθηκε στις ελλείψεις, στην «αθλιότητα» της ωρομισθίας, στους απλήρωτους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας την ανάγκη ο εκπαιδευτικός να έχει σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Ο Γ. Πέρρος κάλεσε: «Ο κόσμος να οργανωθεί και να παλέψει για να οργανωθεί η κοινωνία διαφορετικά. Η οικονομία να διαμορφωθεί διαφορετικά, να μην έχει σαν αποτέλεσμα το κέρδος, αλλά πάνω από όλα την ικανοποίηση των αναγκών του κοσμάκη. Η εξουσία να φύγει από τα χέρια των μονοπωλίων που σήμερα κάνουν κουμάντο και καθορίζουν εργασιακές σχέσεις, μισθούς, τι θα φάμε, πόσο θα φάμε, τι παραγωγή θα έχουν οι αγρότες. Εχουμε κι εμείς ευθύνη να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε», τόνισε, σημειώνοντας ότι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα έχει σημασία και για την επόμενη από τις εκλογές μέρα, με κίνημα ισχυρό, με δημάρχους και περιφερειάρχες τέτοιους που να απειθαρχούν στις εντολές της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ