Κυριακή 24 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Φώτης Βαρδής

Μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

Οι επικείμενες εκλογές έχουν έντονη πολιτική σημασία και οι συσχετισμοί που θα προκύψουν θα καθορίσουν περαιτέρω το εργασιακό μας μέλλον.

Είναι επιτακτική ανάγκη να πάμε στην κάλπη με πολιτικά κριτήρια και για τα περιφερειακά και για τα δημοτικά συμβούλια. Να μη δώσουμε καμία σημασία στο συναισθηματικό, στο συγγενικό, στο τηλεοπτικό πολιτικό life style στοιχείο. Σ' αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε πολιτικά! Απορρίπτουμε πολιτικές ή εγκρίνουμε πολιτικές...

Η περιφερειακή και η δημοτική πλέον διοίκηση, μετά τους νόμους «Καποδίστρια» και «Καλλικράτη», απώλεσαν τον ελάχιστο αυτοδιοικητικό χαρακτήρα που είχαν και μετατρέπονται σε απόλυτα εξαρτήματα του κράτους. Πιο εύκολα πλέον οι φιλομονοπωλιακές εξουσίες θα περνάνε την αντεργατική και την αντικοινωνική πολιτική τους προς τα κάτω.

Εδώ και δυόμισι περίπου δεκαετίες συνθλίβονται μισθοί και δικαιώματα, συρρικνώνεται η βιομηχανική και η αγροτική παραγωγή, καταστρέφονται οι μικροί ΕΒΕ, ιδιωτικοποιείται η δημόσια περιουσία. Ο απολογισμός είναι αρνητικός για τους εργαζομένους και θετικός για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Το μνημόνιο έρχεται ως συνέχεια αυτής της πολιτικής, να την ολοκληρώσει με τάχιστες διαδικασίες, στο όνομα του χρέους και της κρίσης. Μια πολιτική που την εκπονούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ, εργοδότες κ.λπ. και την στήριζαν και κάποιοι δήθεν αντιμνημονιακοί, όπως οι Δημαράς και Μητρόπουλος, αλλά και μια σειρά άλλοι υποψήφιοι που σήμερα φοράνε το μανδύα του ανεξάρτητου, ενώ μέχρι χτες περίμεναν να πάρουν το κομματικό χρίσμα.

Καλώ τους εργαζόμενους, να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Γιατί, είναι καθαρή καταδίκη της αντικοινωνικής και αντεργατικής πολιτικής. Πολιτική που αναπαράγει την ανασφάλεια και μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία!

Περνάμε μια περίοδο που δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς με την ψήφο μας. Και αν κάποιοι από εμάς επιλέξουν την αποχή, ένα είναι βέβαιο: ότι ο δικομματισμός θα τη γράψει στα παλαιά του τα υποδήματα. Εάν κάποιοι επιλέξουν να ψηφίσουν ένα από τα τρία ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής, είναι επίσης βέβαιο, ότι το βράδυ των εκλογών ντόπια και διεθνή ΜΜΕ θα κάνουν «πάρτι», γιατί θα επιβραβεύεται η πολιτική μιας 25ετίας και η συνέχειά της, το Μνημόνιο, ενώ οι αντεργατικές δυνάμεις θα ετοιμάζονται για νέα μνημόνια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι «αγιογραφίες» του «ΒΗΜΑΤΟΣ» (2010-10-13 00:00:00.0)
Παραμόρφωση της πραγματικότητας... (2010-08-25 00:00:00.0)
Στηρίζουν τους αγωνιστές (1998-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ