Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Να αποδυναμωθούν όσο γίνεται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Στο Νοσοκομείο του Ρίου και το ίδρυμα «Μέριμνα» περιόδευσε χτες ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Περιοδεία στο Νοσοκομείο του Ρίου και στο ίδρυμα «Μέριμνα», που είναι για παιδιά με νοητική στέρηση, στην Πάτρα, περιόδευσε χτες κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Νοσοκομείο του Ρίου μίλησε με τους εργαζόμενους και μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι στις τοπικές εκλογές να αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η εφαρμογή του "Καλλικράτη" και του Μνημονίου της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας, νέα βάρη στη λαϊκή οικογένεια και στους εργαζόμενους. Στις εκλογές δεν πρέπει να ανάψει πράσινο φως στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ για να φέρουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν στο συρτάρι.

Ευθύνες για την κατάσταση στο δημόσιο Σύστημα Υγείας έχουν και οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα αλληλομοιράζονται σε διάφορα ψηφοδέλτια στους δήμους και στην περιφέρεια. Οχι μόνο έβαλαν πλάτες, ψηφίζοντας τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, όχι μόνο στηρίζουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά επιπλέον δε βγάζουν άχνα για τα απογευματινά ιατρεία και τα χαράτσια που πληρώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Στήριξαν την ευρωπαϊκή οδηγία και το νόμο για τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών, που τους οδηγεί να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας νύχτα - μέρα.

Αναγκαιότητα σήμερα είναι το ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν Σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτόν τον τομέα. Σε αυτό κανείς δεν παίρνει θέση, όσο και να καμώνονται ότι υπερασπίζονται το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Γιατί κέρδη - εμπορευματοποίηση και δημόσια Υγεία για το λαό δεν πάνε μαζί».

Στη συνέχεια ο Ν. Καραθανασόπουλος περιόδευσε στη «Μέριμνα» και μίλησε με τους εργαζόμενους του ιδρύματος, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, ενώ το ίδιο το ίδρυμα υποχρηματοδοτείται. «Ηρθε η ώρα να αξιοποιήσετε την πείρα σας και να βγάλετε τα αναγκαία συμπεράσματα. Πρέπει να αγνοήσετε όλους αυτούς που σας έταζαν λύσεις μέσω φιλανθρωπιών, χορηγιών και του εθελοντισμού. Πρέπει να διεκδικήσετε αγωνιστικά να αναλάβει το κράτος τη λειτουργία του ιδρύματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ