Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Ξεσκέπασε τη χρόνια κοροϊδία και την οικονομική αφαίμαξη

Σε ημερίδα που έστησαν όσοι σέρνουν για χρόνια τους συμβασιούχους στα δικαστήρια να «βρουν το δίκιο τους» μίλησε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Την υποκρισία των «υπερασπιστών» των συμβασιούχων, που για χρόνια τους εμπαίζουν πολιτικά και τους σέρνουν στα δικαστήρια να «βρουν το δίκιο τους», χάλασε χτες το απόγευμα ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκανε παρέμβαση στην ημερίδα που διοργάνωσε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων με θέμα «Οι συμβασιούχοι και το Σύνταγμα στην εποχή του μνημονίου», ξεσκεπάζοντας την κοροϊδία (βλ. και 2ο θέμα σελίδας) που έχει οδηγήσει στην επί χρόνια πολιτική και εργασιακή ομηρία και στην οικονομική αφαίμαξη χιλιάδων συμβασιούχων.

Οπως αποκαλύφθηκε και χτες, όλες οι πολιτικές δυνάμεις εκτός από το ΚΚΕ στέκονται απέναντι από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας. Συγκεκριμένα: Κανείς από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων δεν υποστήριξε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αποθρασυμένοι οι εχθροί των συμβασιούχων

Ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, Βασίλης Κικίλιας, αφού υπερθεμάτισε σχετικά με το πόσο ...νέος είναι και άρα (σ.σ. κατά την εκτίμησή του) ταυτίζεται με τους νέους, μίλησε για μοριοδότηση των συμβασιούχων στον ΑΣΕΠ, προκαλώντας την αγανάκτηση κάποιων, που φώναξαν από το ακροατήριο, ότι «μας έχουν ήδη μοριοδοτήσει, δεν έγινε τίποτα». Πράγματι, χιλιάδες επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ έχουν μείνει αδιόριστοι. Εδώ αξίζει να θυμίσουμε ότι και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο φθινόπωρο είχε ταχθεί υπέρ της μοριοδότησης των εργαζομένων με stage αντί για τη μονιμοποίησή τους.

Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε στην ημερίδα τόσο από τον Αλέξη Μητρόπουλο, υποψήφιο στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και από τον Χρήστο Κουρούση, πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και κυβερνητικό στέλεχος επί ΝΔ, και νυν υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη με το συνδυασμό του τρίτου υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ στην Αττική, Γιάννη Δημαρά. Αυτό που ισχυρίστηκαν οι υποψήφιοι που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, είναι ότι πρέπει να νομιμοποιηθούν όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εν ολίγοις τάχθηκαν υπέρ τόσο του ατέρμονου δικαστικού αγώνα, όσο και του ΠΔ της ΝΔ, που βάζει απαγορευτικές προϋποθέσεις στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων.

Μάλιστα, ο Αλ. Μητρόπουλος σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της παρέμβασής του έπλεξε το εγκώμιο των καθηγητών πανεπιστημίου που έχουν αναλάβει να πείσουν τους συμβασιούχους ότι το Σύνταγμα και η ΕΕ απαγορεύουν την ύπαρξη ελαστικών μορφών εργασίας! Αυτό προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων, που φώναξαν: «Κι οι καθηγητές συμβασιούχοι είναι;». Πληρωμένη απάντηση έδωσε και κάποιος συμβασιούχος από το ακροατήριο στον δήμαρχο Αιγάλεω (ΝΔ) και πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ, Δ. Καλογερόπουλο, ο οποίος εμφανιζόταν φίλος των συμβασιούχων: «Ναι, αλλά σε καμία κινητοποίηση δε σε είδαμε!».

Τι φοβήθηκαν;

Χτες αποκαλύφθηκε και κάτι ακόμη. Ο φόβος των διοργανωτών να μη συνδυαστεί η πείρα των συμβασιούχων με την πρόταση και τις μορφές πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ετσι, ενώ είχε προγραμματιστεί στην ημερίδα να παρέμβει εκ μέρους του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ο Γιώργος Πέρρος, τελικά μετά από παρέμβαση του δικηγόρου - εργατολόγου Χρ. Νικολιτσόπουλου στους κύριους ομιλητές, τους καθηγητές πανεπιστημίου, δε του δόθηκε ο λόγος. Τι φοβήθηκαν οι διοργανωτές; Μήπως η παρέμβαση του ταξικού εργατικού κινήματος είναι «παράταιρη» με το κλίμα της ημερίδας; Ο λόγος δόθηκε, για παράδειγμα, στον Δ. Βερβεσό, γγ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, αλλά και στον Γ. Δημόπουλο, αντιδήμαρχο Δήμου Αθηναίων. Είναι γνωστή η εμπάθεια του Χρ. Νικολιτσόπουλου απέναντι στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ, αλλά μήπως επιπλέον ανησύχησε ο εργατολόγος ότι μπορεί να χάσει πελατεία;...

Μην ανέχεστε να σας κοροϊδεύουν!

«Το ΚΚΕ πάντα υποστήριζε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και τα άλλα κόμματα μας κοροϊδεύουν γι' αυτή μας τη θέση!», υπογράμμισε παίρνοντας το λόγο ο Θ. Παφίλης. «Εχουμε καταθέσει δύο σχετικές προτάσεις νόμου στη Βουλή, επί ΠΑΣΟΚ κι επί ΝΔ. Την ψηφίσαμε μόνο εμείς. Την καταψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ - και ο Δημαράς που το παίζει υπερασπιστής των συμβασιούχων - και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τη χαρακτήρισε υπερβολική. Τα συμπεράσματα, δικά σας».

«Θέτουμε το εξής ερώτημα, να το σκεφτείτε: Γιατί, ενώ ο παραγόμενος πλούτος, η επιστήμη, η τεχνολογία έχουν φτάσει σε τρομαχτικά επίπεδα καλείστε να ζήσετε χειρότερα από τους γονείς σας, και τα παιδιά σας χειρότερα από σας; Γιατί γυρίζουμε 100 χρόνια πίσω, ενώ κάποιοι, λίγοι πάνε μπροστά; Είναι ένα ερώτημα που αναγκαστικά θέτει η ζωή και θα κληθείτε αργά ή γρήγορα να το απαντήσετε. Εμείς έχουμε σαν αφετηρία ότι η δουλειά είναι δικαίωμα και όχι ευκαιρία και ότι η σημερινή εξέλιξη επιτρέπει την εξάλειψη της ανεργίας, τη μείωση του εργάσιμου χρόνου και καλύτερο βιοτικό επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Εμείς δε θα σας πούμε ψέματα ότι οι συμβασιούχοι, οι ελαστικές μορφές εργασίας είναι ελληνική ιδιαιτερότητα. Δε θα σας πούμε, όπως έλεγε ο Αλ. Αλαβάνος, ότι η ΕΕ θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να σας μονιμοποιήσει, γιατί αυτές οι σχέσεις εργασίας επικρατούν σε όλη την ΕΕ κι επιπλέον το Κόμμα μας έχει κάνει σχετική Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο και η απάντηση που πήραμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το αποκαλύπτει αυτό».

«Σας το λέμε καθαρά», είπε τέλος. «Αν εκλεγούμε στην Περιφέρεια θα απειθαρχήσουμε, θα επιβάλουμε μαζί με σας τη μονιμοποίησή σας, όπως έκανε ο κομμουνιστής δήμαρχος της Κοκκινιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ