Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνομιλία Χριστόφια - Μπαν Κι Μουν

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, είχε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Επισήμανε ότι «η συζήτηση και η λύση του περιουσιακού δεν μπορεί να αγνοεί ούτε τις αποφάσεις του ΟΗΕ ούτε το διεθνές δίκαιο, ούτε και τις συμβάσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά να στηρίζεται πάνω σε αυτά τα δεδομένα».

Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου, ο Δ. Χριστόφιας τόνισε στον Μπ. Κ. Μουν ότι «θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε στο περιουσιακό γιατί είναι γνωστό ότι η πρόταση η συνολική που έχει καταθέσει η ελληνοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέτει στο επίκεντρο την κατοχύρωση του δικαιώματος του ιδιοκτήτη να επιλέξει κατά πόσον θα αποκατασταθεί η περιουσία του, κατά πόσον θα την ανταλλάξει ή κατά πόσον θα θέλει αποζημίωση. Αλλά, αυτό πρέπει να είναι επιλογή του ιδιοκτήτη. Αρα πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα βήματα από την άλλη πλευρά για να μπορέσουμε να έχουμε πρόοδο».

Κατά τη μεταξύ τους συνομιλία, ο Κύπριος Πρόεδρος επανέλαβε στον γγ του ΟΗΕ, την πρόταση για συνδυασμό της συζήτησης του περιουσιακού με το θέμα των εδαφικών αναπροσαρμογών και το θέμα των εποίκων, την οποία δεν αποδέχεται η τουρκική πλευρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ