Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ
Συνεχίζουν δυναμικά

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, που βρίσκεται σε αγωνιστική κινητοποίηση, πλημμύρισε τους δρόμους πολλών πόλεων της χώρας, διαμαρτυρόμενο για την αδιαλλαξία της κυβέρνησης όσον αφορά την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και κυρίως για το ύψος της αύξησης.

Μετά τη γιγάντια διαδήλωση στη Βαρσοβία, που έγινε τη Δευτέρα όπου δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με την αστυνομία, χτες οι νοσοκόμοι έκλεισαν αρκετούς δρόμους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πόλη Λοτζ, στα κεντρικά της χώρας, οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει την κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει το βορρά με το νότο. Επίσης, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν καταλάβει και το υπουργείο Υγείας στην πρωτεύουσα.

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις δείχνουν κλιμάκωση του αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, μετά την απόρριψη εκ μέρους της κυβέρνησης των προτάσεων των συνδικαλιστικών ενώσεων, για αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους κατά 60%, αφού εδώ και μία δεκαετία οι αποδοχές τους έχουν μείνει στάσιμες. Κατά τις διαπραγματεύσεις που έγιναν την Τρίτη, η νέα κυβέρνηση προσέφερε αύξηση μικρότερη από το αιτούμενο, που θα φτάνει τα 39 δολάρια μηνιαίως και φυσικά χωρίς εγγυήσεις ότι η πρόταση αυτή θα υπερψηφιστεί στο Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Μετά από αυτό όπως τονίζουν, ο αγώνας είναι μονόδρομος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ