Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Νιώθουμε τα μαρτύριά σας

«Η εμπειρία μας από τους κατατρεγμούς που δοκιμάσαμε στην πλάτη μας από τις δυνάμεις της βίας και της καταπίεσης στις φυλακές και τις εξορίες, στα κρατητήρια, στα στρατοδικεία, στους τόπους των βασανιστηρίων, της απομόνωσης και των εκτελέσεων, μας κάνει να νιώθουμε ακόμα περισσότερο τα μαρτύριά σας και τον αγώνα σας». Αυτό τονίζουν σε ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας, οι Ελληνίδες αγωνίστριες Γκόγκογλου Χρυσούλα, Καρανίκα Σούλα, Κουλούρη Ρίτα, Λουλέ Μαρία, Μαλαγαρδή Ελπίδα, Μπούρμπουλα Ελένη, Μάμιδα Τασία, Ξάνθου Νίνα, Ξανθοπούλου Μάρθα, Σωτηράκου Ιωάννα, όλες πρώην πολιτικές κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Αβέρωφ.

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής: «Εμείς οι γυναίκες, πρώην πολιτικές κρατούμενες και πολλές με θανατικές καταδίκες, αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης και του Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Αγώνα, συγκλονιστήκαμε από τη βάρβαρη και απάνθρωπη μεταχείριση των τούρκικων αρχών στους πολιτικούς κρατούμενους της χώρας σας. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον εγκλεισμό σας στα "λευκά κελιά" θανάτου.

Με βαθιά συγκίνηση, κατανόηση και συμπαράσταση είδαμε τις μάνες με την κόκκινη κορδέλα στο μέτωπο, τη λαχτάρα και την αγωνία στα μάτια για τη ζωή των παιδιών τους, αλλά και την απόφαση να συμμετέχουν στην απεργία πείνας μέχρι το θάνατο.

Μας θύμισαν τις μάνες μας τις μέρες της απεργίας πείνας, με την ίδια αγωνία και πόνο στα μάτια τους, έξω από τις σιδερόπορτες των φυλακών, να περιμένουν με λαχτάρα μια απάντησή μας, ένα δείγμα ζωής.

Αγαπητές μας μάνες, φίλες και συναγωνίστριες, είμαστε κοντά σας, σας νιώθουμε και σας συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα σας με όλη μας την καρδιά. Θα παλέψουμε κι εμείς για να μεγαλώσει και να δυναμώσει το κίνημα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης ενάντια σ' αυτή τη βαρβαρότητα. Για να εμποδίσουμε το κλείσιμο των αγωνιστών και παιδιών σας στα "λευκά κελιά" θανάτου.

Η εμπειρία μας από τους κατατρεγμούς που δοκιμάσαμε στην πλάτη μας από τις δυνάμεις της βίας και της καταπίεσης στις φυλακές και τις εξορίες, στα κρατητήρια, στα στρατοδικεία, στους τόπους των βασανιστηρίων, της απομόνωσης και των εκτελέσεων, μας κάνει να νιώθουμε ακόμα περισσότερο τα μαρτύριά σας και τον αγώνα σας.

Η δοκιμασία μας αυτή μας κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητες γι' αυτά που γίνονται σε βάρος των αγωνιστών άλλων χωρών, που αγωνίζονται και υποφέρουν για τα ίδια ιδανικά που κι εμείς αγωνιστήκαμε. Για τη δημοκρατία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ