Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Υπερμεγέθη τμήματα και κενά εκπαιδευτικών

Σε 302 σχολεία (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) υπάρχουν τουλάχιστον 1.550 τάξεις που έχουν πάνω από 25 μαθητές, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, χτες, η ΟΛΜΕ. Από αυτές τις τάξεις υπάρχουν τουλάχιστον 383 με 28-30 μαθητές και 25 τάξεις με πάνω από 30 μαθητές. Τα παραπάνω στοιχεία είναι αυτά που έχει στη διάθεσή της η ΟΛΜΕ. Υπολογίζεται όμως ότι οι τάξεις με πάνω από 25 μαθητές είναι ακόμα περισσότερες. Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έχει καλέσει τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους Διδασκόντων να πάρουν συλλογικές αποφάσεις άρνησης διδασκαλίας στα 27άρια και 30άρια τμήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν καταγγελθεί προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, ακόμα και τώρα, για να «βολέψει» την κατάσταση. Οι καταγγελίες έγιναν για πέντε σχολεία που ανήκουν στο 4ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Οι εκπαιδευτικοί απάντησαν με παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι δε θα αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, αλλά υποστήριξε ότι το θέμα βρίσκεται στην Περιφέρεια.

Κι ενώ οι πολλοί μαθητές στοιβάζονται στις τάξεις (σύμφωνα με τον ...«εξορθολογισμό» του υπουργείου Παιδείας) οι ελλείψεις εκπαιδευτικών παραμένουν ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κεφαλονιά και η Ιθάκη. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ των δύο νησιών καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας, γιατί δεν έχει κάνει ακόμα τους απαραίτητους διορισμούς, ενώ ακόμα λείπουν βιβλία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Κεφαλονιάς έχει ζητήσει συνολικά 17 εκπαιδευτικούς (3 Οικονομολόγους, 2 Γυμναστές, 2 Τεχνολόγους, 5 καθηγητές Πληροφορικής, 2 Θεολόγους και 3 καθηγητές Ιταλικών). Αντί των παραπάνω τοποθετήθηκαν μόλις 4 καθηγητές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ