Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Δραματική αύξηση θυμάτων

TZAKAΡΤΑ.-- Δραματικές ώρες εξακολουθούν να περνούν από τον ισχυρότατο σεισμό και το τσουνάμι της περασμένης Δευτέρας, χιλιάδες κάτοικοι νησιωτικών και παράκτιων περιοχών της δυτικής Σουμάτρας στην Ινδονησία, καθώς πολλοί παραμένουν αβοήθητοι και άστεγοι, δίχως καθαρό νερό, τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Ο αριθμός των θυμάτων έχει ήδη ξεπεράσει τους 400 (408 πτώματα είχαν περισυλλέξει ως χτες το απόγευμα οι τοπικές αρχές), ενώ οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 300. Κυβερνητικός αξιωματούχος στην Τζακάρτα εξέφραζε φόβο για περαιτέρω αύξηση των θυμάτων της θεομηνίας, προεξοφλώντας πως τουλάχιστον τα δύο τρίτα των αγνοουμένων έχουν παρασυρθεί από τα κύματα στον Ωκεανό...

Χτες, μεταγωγικά αεροσκάφη του ινδονησιακού στρατού έριξαν στους χιλιάδες σεισμοπαθείς και πλημμυροπαθείς κάποια τρόφιμα σε ξηρά μορφή,αλλά η βοήθεια δεν είναι αρκετή για όλους και ιδιαίτερα για τους πάνω από 20.000 άστεγους. Ασχημη είναι η κατάσταση που επικρατεί στα λιγοστά νοσοκομεία της περιοχής, όπου και εκεί είναι έντονες οι ελλείψεις σε ιατρικο-φαρμακευτικό υλικό και προσωπικό.

Παράλληλα, αυξάνονται τα θύματα και από τις συνεχιζόμενες εκρήξεις του ηφαιστείου Μεράπι στην κεντρική Ιάβα. Ως χτες είχαν χάσει τη ζωή τους 35 άτομα, ενώ οι άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ανέρχονται σε 47.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ