Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Διαρκείς κινητοποιήσεις των μαθητών

Με νέα δυναμική και μαζική κινητοποίηση απάντησαν χτες το πρωί οι μαθητές των Χανίων στην αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Οι μαθητές. μετά από κάλεσμα του Συντονιστικού, προχώρησαν σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και εν συνεχεία πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη τη Νομαρχία Χανίων, όπου παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Να αναφέρουμε ότι στα Χανιά συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη 19 σχολεία διεκδικώντας αύξηση των δαπανών για την παιδεία, βιβλία και καθηγητές, να μην εφαρμοστεί ο Καλλικράτης και το πέρασμα των σχολείων στους δήμους, όχι στην ιδιωτικοποίηση των σχολείων τους, κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές, κ.α.

Δυναμική όμως παρέμβαση πραγματοποίησαν οι μαθητές των Χανίων και την προηγούμενη μέρα κατά τη διάρκεια της παρέλασης όταν συντεταγμένα και με τα πανό τους θέλησαν να πουν το δικό τους ΟΧΙ στη πολιτική της κυβέρνησης με αγωνιστική πορεία μπροστά από τους επισήμους φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, πουλήστε κάνα πύραυλο να πάρουμε βιβλία» και «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι με αγώνες κατακτιέται».

Βέβαια, στην προσπάθειά τους αυτή ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ) που για αρκετή ώρα προσπαθούσαν να τους απωθήσουν χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει κατορθωτό. Μάλιστα, οι μαθητές βρήκαν συμπαραστάτες τους το πλήθος του κόσμου που παρακολουθούσε εκείνη την ώρα την παρέλαση, είτε με χειροκροτήματα για την κινητοποίησή τους είτε μπαίνοντας μπροστά μαζί με τους μαθητές και απωθώντας τις δυνάμεις της καταστολής.

Τελικά, οι μαθητές με τη συμπαράσταση το κόσμου και τη δική τους αποφασιστικότητα προχώρησαν και πραγματοποίησαν την πορεία τους διακόπτοντας την παρέλαση, με κατάληξη την πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ