Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ν/Σ ΓΙΑ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Εργαλείο «εξίσωσης» υπέρ των μονοπωλίων

Ξεκίνησε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Μια ισότητα κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες των μονοπωλίων υπερασπίζεται το νομοσχέδιο «για την αρχή ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών ανδρών και γυναικών στην εργασία» που συζητήθηκε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και με το οποίο ενσωματώνεται στη χώρα μας σχετική οδηγία της ΕΕ.

Αναπτύσσοντας τη διαφωνία του Κόμματος με το νομοσχέδιο, η εισηγήτρια του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου τόνισε ότι στην ουσία πραγματικό στόχο έχει - όπως ομολογείται στην εισηγητική έκθεση - την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ του 2006 για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Στην ουσία, είπε η βουλευτής, έχουμε μια εξίσωση των δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών προς τα κάτω, όπως φάνηκε και με την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ανδρών και των γυναικών στα 65 έτη. Πρόκειται, συνέχισε, για την αφαίρεση δικαιωμάτων που είχαν κερδίσει άνδρες και γυναίκες μετά από αγώνες χρόνων. Εμείς, είπε, εκτιμούμε ότι χρειάζονται θετικές εξαιρέσεις υπέρ των γυναικών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα και διαφωνούμε με την πρόταση για τα επαγγελματικά συστήματα κοινωνικής ασφάλισης τα οποία επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους.

Αυτό που χρειάζεται, είπε, για τις γυναίκες είναι η ουσιαστική προστασία της μητρότητας, η εξασφάλιση σταθερής δουλειάς για όλες, καθώς και ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.

Εκ μέρους της κυβέρνησης η υφυπουργός Εργασίας Α. Νταλάρα είπε ότι είναι σημαντικό να ενσωματωθεί η συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία στο εσωτερικό δίκαιο και ανέφερε ότι χρειάζεται συνδυασμός δράσης και ελέγχου από τα αρμόδια όργανα προκειμένου να εφαρμοστούν στην πράξη τα όσα αυτή προβλέπει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ