Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Καταγγέλλει τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια

Την κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεσή της προσπαθώντας αυτή τη φορά να καταργήσει και τις επικουρικές συντάξεις (μελλοντικών και καταβαλλομένων), καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Επειτα από το πετσόκομμα των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας, το 5ετές πάγωμα των συντάξεων, την επιβολή του νέου ΛΑΦΚΑ, τα άλλα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, σημειώνει η Ομοσπονδία, η κυβέρνηση προσπαθεί «να βάλει χέρι στα δικά μας λεφτά που με κόπο και θυσίες καταβάλαμε (και οι σημερινοί εργαζόμενοι συνεχίζουν να καταβάλλουν) για να έχουμε αξιοπρεπή γηρατειά με ανάλογες συντάξεις».

Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης σαθρά γιατί η όποια κατάσταση επικρατεί στα Ταμεία είναι αποτέλεσμα διαχρονικών ευθυνών που πηγάζουν από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και όχι από ευθύνη των θυμάτων τους. «Καταγγέλλουμε - υπογραμμίζει - αυτή την πολιτική και καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις όποιες αποφάσεις της που βάζουν στο στόχαστρο εκτός των άλλων και τις επικουρικές μας συντάξεις. Η εισφοροκλοπή, η εισφοροδιαφυγή, το τζογάρισμα των αποθεματικών, η ενοποίηση προβληματικών Ταμείων, η άρνηση οικονομικής ενίσχυσης των Επικουρικών Ταμείων, οι τακτικές ρυθμίσεις χρεών κλπ., γίνονται με δική τους ευθύνη και τις συνέπειες τις πληρώνουμε εμείς».

Και καταλήγει: «Βέβαια, η κυβέρνηση το έχει κάνει καθαρό ότι οι όποιες εισροές χρημάτων πηγαίνουν για τους τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους και λοιπούς "αναξιοπαθούντες" της τάξης αυτής και όχι για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, που γι' αυτά επιφυλάσσει περικοπές, λιτότητα, ακρίβεια. Σύντομα όμως θα πάρει πολιτική και αγωνιστική απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ