Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ»
«Συνεταιρισμός» για Βαλκάνια και Μέση Ανατολή

Στη σύσταση Κοινής Εταιρείας Χαρτοφυλακίου αποφάσισαν να προχωρήσουν η «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ» και η πολυεθνική «EP GLOBAL ENERGY LTD» (EPGE), η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών «Paraskevaides Group», κυπριακών συμφερόντων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ», το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της κοινής εταιρείας θα ανέρχεται σε 60.000 ευρώ και η EPGE θα κατέχει το 51%.

Σκοπός της εταιρείας θα είναι η ανάπτυξη έργων που σχετίζονται με: την απόκτηση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Την ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης, μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω λειτουργίας και συντήρησης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή.

Με αυτή την κίνηση παίρνει «σάρκα και οστά» ο σχεδιασμός της «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ» για επέκταση εκτός συνόρων και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, στην οποία ο κυπριακός όμιλος έχει σημαντική παρουσία στον κατασκευαστικό τομέα. Ο συνολικός σχεδιασμός για τις ΑΠΕ εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο που επιθυμούν να κινηθούν η διοίκηση της ΔΕΗ και η κυβέρνηση, ώστε η ΔΕΗ ΑΕ να αναδειχτεί - αν και μικρός όμιλος συγκριτικά με τους ενεργειακούς κολοσσούς της Ευρώπης - σε μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση με διεθνή παρουσία. Βεβαίως, κάθε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση εμβαθύνει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και λειτουργεί αποκλειστικά υπέρ των μετόχων, ακυρώνοντας όλο και περισσότερο τα όποια «δημόσια» χαρακτηριστικά μπορεί να έχουν απομείνει στην επιχείρηση που εξισώνεται με κάθε άλλο ιδιώτη παραγωγό και έμπορο ηλεκτρικής ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ