Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Στο δρόμο για το δικαίωμα στη δουλειά

Πανελλαδική συγκέντρωση χτες στην Αθήνα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία διεκδίκησαν χτες οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», που, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, πραγματοποίησαν πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα. Στο πλάι τους, βρέθηκαν ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Γ. Παπαδούδης από το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα φτάνουν περίπου τους 4.500, απασχολούνται για χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας σε πάνω από 100.000 ηλικιωμένους.

Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στη Βασ. Σοφίας και από εκεί έγινε πορεία στο άλλο κτίριο του υπουργείου στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου έγινε συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γ. Ντόλιο. Οπως ενημέρωσε η αντιπροσωπεία, ο υφυπουργός είπε ότι ο μόνος τρόπος να συνεχίσουν να δουλεύουν οι ίδιοι εργαζόμενοι είναι να υπάρχει νέα συγχρηματοδότηση που θα συνεχίσει το ίδιο πρόγραμμα. Αν λήξει και δημιουργηθεί νέο πρόγραμμα με αποκλειστική χρηματοδότηση από τους εθνικούς πόρους οι εργαζόμενοι που θα δουλέψουν σε αυτό θα προσληφθούν μέσα από νέο διαγωνισμό που θα γίνει. Απάντηση που δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει την ομηρία των εργαζομένων αλλά και την πολιτική παροχής υπηρεσιών πρόνοιας μέσα από τους δήμους στο πλαίσιο της διάσπασης του ενιαίου χαρακτήρα (και) της Πρόνοιας, αλλά και της εμπορευματοποίησης κοινωνικών αγαθών, υπηρεσιών και τομέων. Ακολούθησε νέα πορεία στη Βουλή.

Για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα είναι μονόδρομος ο ταξικός συντονισμός των αγώνων τους με το σύνολο των εργαζομένων, με στόχο αφενός τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αφετέρου για Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Κάθε άλλη αντίληψη που προωθεί το συντεχνιασμό και το συμβιβασμό, την αποδοχή πολιτικών εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών φροντίδας λειτουργεί από τα πράγματα σε βάρος των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ