Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ
Εμπρακτη συμπαράσταση στους πολιτικούς κρατούμενους

Την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές της Τουρκίας εκφράζουν οι Πολιτικές Νεολαίες της χώρας μας, που αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στη σημερινή συγκέντρωση που διοργανώνει η «Επιτροπή Αλληλεγγύης» και καλούν το λαό και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά. Η ΚΝΕ, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, η ΟΝΝΕΔ, η Νεολαία Συνασπισμού - ΕΑΝ και η Νεολαία ΔΗΚΚΙ κατέληξαν σε μια κοινή ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζουν τη βάρβαρη επέμβαση και την καταπάτηση των ανθρωπίνων, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών της Τουρκίας, με την ανοχή κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και ζητούν την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και την κατάργηση των «λευκών κελιών».

Η ανακοίνωση των Πολιτικών Νεολαιών έχει ως εξής: «Εμείς οι πολιτικές νεολαίες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βάρβαρη επέμβαση των δυνάμεων του τουρκικού καθεστώτος στις τουρκικές φυλακές, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων πολιτικών κρατουμένων και τον τραυματισμό πολύ περισσότερων.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχικό αντιδημοκρατικό κατήφορο της τουρκικής κυβέρνησης, που κλιμακώθηκε με τη θέσπιση και δημιουργία κελιών τύπου - F ("λευκά κελιά").

Με τα πρόσφατα γεγονότα αναδεικνύεται δραματικά το γενικότερο πρόβλημα της καταπάτησης των ανθρωπίνων, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών της Τουρκίας, με την ανοχή κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε μια περίοδο που δρομολογείται η ενταξιακή της πορεία με ό,τι απορρέει από αυτή. Ολες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οφείλουν να πάρουν σαφή θέση στο πολιτικό και ανθρωπιστικό ζήτημα που αναδείχτηκε.

Καλούμε τη νεολαία, καθώς και τους κοινωνικούς, πολιτικούς και επιστημονικούς φορείς να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα του λαού και της νεολαίας της Τουρκίας για δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από τις τουρκικές φυλακές. Την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων. Την κατάργηση των κελιών τύπου -F ("λευκά κελιά")».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ