Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Να ενισχυθεί η διεθνής συμπαράσταση

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει «με αγανάκτηση και αποτροπιασμό» τη δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό, απ' τις δυνάμεις του τουρκικού στρατοκρατικού καθεστώτος, δεκάδων πολιτικών κρατουμένων - απεργών πείνας, που ζητούν την κατάργηση του αντιτρομοκρατικού νόμου 3713, σύμφωνα με τον οποίο νομιμοποιούνται, ουσιαστικά, τα βασανιστήρια, οι εκτελέσεις και οι δολοφονίες, καθώς και την άμεση κατάργηση των «λευκών κελιών» απομόνωσης, με τα οποία οι αρχές ασφαλείας επιδιώκουν να εξοντώσουν - φυσικά και ψυχικά - τους πολιτικούς κρατούμενους.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι πολιτικοί κρατούμενοι διεξάγουν έναν τόσο ηρωικό, αλλά και άνισο αγώνα. Και δεν είναι η πρώτη φορά, που οι αρχές ασφαλείας τούς χτυπάνε αλύπητα. Αρκεί να θυμηθούμε τη μεγαλειώδη απεργία πείνας μέχρι θανάτου του 1996, ή την εισβολή στην κεντρική φυλακή της Αγκυρας το 1999», επισημαίνει η ΕΕΔΔΑ.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει πως ο μόνος τρόπος για να εμποδίσουμε αυτές τις επιθέσεις και εκτελέσεις που οργανώνει το τουρκικό καθεστώς είναι η ενίσχυση της διεθνούς συμπαράστασης και αλληλεγγύης με τους πολιτικούς κρατούμενους και τον τουρκικό λαό. Τέλος, και η ΕΕΔΔΑ καλεί τα μέλη της και κάθε προοδευτικό Ελληνα να πάρουν μέρος στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και στην πορεία που θα γίνει στην τουρκική πρεσβεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ