Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Προϋπολογισμός αφαίμαξης

Προϋπολογισμός αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος κατατίθεται προς ψήφιση σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Ενας προϋπολογισμός που στηρίζεται στα έσοδα από τη φορολόγηση των δημοτών και προβλέπει - για άλλη μια φορά - έργα βιτρίνας. Ταυτόχρονα, σε όλα τα χρόνια της δημαρχίας του, ο Δ. Αβραμόπουλος δεν έχει διεκδικήσει ούτε μια δραχμή παραπάνω από το κράτος, πλην αυτών που του δίνει σιγοντάροντας την κυβερνητική πολιτική.

Από τα 159,5 δισ. δραχμές που προβλέπονται να είναι τα έσοδα του δήμου για το 2001 τα 56,6 δισ. δραχμές προέρχονται από τους δημότες, ενώ από την κρατική επιχορήγηση προβλέπονται μόλις 17,8 δισ. δραχμές, δείγμα της... «φιλολαϊκής» πολιτικής που ακολουθεί ο Δ. Αβραμόπουλος. Την ίδια στιγμή οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής φαίνεται να είναι η διαμόρφωση... νησίδων και όχι αθλητικών εγκαταστάσεων ή ΚΑΠΗ, ενώ το σύνολο της κοινωνικής πολιτικής του Αβραμόπουλου επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός και μόνο βρεφονηπιακού σταθμού - αν γίνει και αυτός μέσα στο 2001.

Οι αριθμοί, όμως, λένε - ως συνήθως - τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή βρίσκεται στην καθημερινότητα.

Ο Δ. Αβραμόπουλος δε στάθηκε ποτέ δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων. Αντιθέτως, στο όνομα της ευπρέπειας και της καθαριότητας της πόλης, είχε ισχυριστεί ότι οι πορείες πρέπει να γίνονται πάνω στα πεζοδρόμια! Την ίδια στιγμή έστελνε τα συνεργεία του δήμου - ιδιαίτερα στη διάρκεια της πρώτης του τετραετίας - να ξηλώνουν πολιτικές αφίσες που είχαν τοιχοκολληθεί.

Οσον αφορά στα έργα της ουσιαστικής υποδομής, μάλλον δεν ενδιαφέρουν τον δήμαρχο. Θυμάται τους αστέγους μόνο κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Προτιμά τις επιχειρήσεις-«σκούπα» των ναρκομανών στην Ομόνοια, αντί να δημιουργήσει συνθήκες που να βοηθούν την απεξάρτησή τους.

«Το "στιλ" αυτό της δημοτικής αρχής της Αθήνας ποτέ δεν υπεράσπισε τους πολίτες και τους δημότες της. Αντιθέτως, στάθηκε από την αρχή μέχρι και σήμερα υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής», τόνισε μιλώντας στο «Ρ» ο Στ. Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Και συνέχισε: «Τόσα χρόνια δήμαρχος ο Δ. Αβραμόπουλος, ποτέ δε φτιάχτηκε ένα ΚΑΠΗ, ή αθλητικοί χώροι, ενώ το πράσινο καταστρέφεται αντί να δημιουργούνται νέοι χώροι».

«Σήμερα, κατέληξε ο Στ. Λάμπρου, χρειαζόμαστε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπαραστάτη στους αγώνες των εργαζομένων. Μια ΤΑ που να δίνει προτεραιότητα στις κοινωνικές δομές, στην παιδεία, στην υγεία και τον αθλητισμό. Στις σύγχρονες απαιτήσεις που έχει ανάγκη η εργατική τάξη σήμερα και τα άλλα λαϊκά στρώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ