Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Νέες αντιπαραθέσεις με αφορμή τις αλλαγές στην «Αυγή»

Οι αλλαγές που επήλθαν στη διευθυντική δομή της εφημερίδας «Αυγής» και πιο συγκεκριμένα η αντικατάσταση του Δ. Χατζησωκράτη, πυροδοτεί νέο γύρο αντιπαραθέσεων στο ΣΥΝ, τροφοδοτώντας την έρπουσα εσωκομματική κρίση.

Οι «εκσυγχρονιστές» - με τους οποίους συντάσσεται ο Δημήτρης Χατζησωκράτης - βρήκαν αφορμή για να εξαπολύσουν νέα πυρά εναντίον της ηγεσίας, που συναποτελείται από «αριστερό ρεύμα» και «προεδρικούς». Κάνουν λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες και πραξικοπηματική μεθόδευση της αντικατάστασης Χατζησωκράτη, εξαιτίας των απόψεών του. Η άλλη πλευρά επιχειρεί να αιτιολογήσει τις εξελίξεις, λέγοντας πως η εφημερίδα επί των ημερών του Δ. Χατζησωκράτη δεν εξέφραζε την «ανανεωτική αριστερά», αντίθετα είχε πραγματοποιήσει σαφή «φιλοεκσυγχρονιστική στροφή».

Χτες, ο Πέτρος Κουναλάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας», κατηγόρησε για ανειλικρίνεια τον πρόεδρο του κόμματος, Ν. Κωνσταντόπουλο. Συγκεκριμένα, καλούμενος να σχολιάσει την άποψη του προέδρου του ΣΥΝ πως η «Αυγή» είναι μια ανεξάρτητη επιχείρηση που διαλέγει το διευθυντή της με βάση τα δικά της κριτήρια, ο Π. Κουναλάκης τόνισε: «Νομίζω ότι δεν ήταν απόλυτα ειλικρινής. Για τέτοιες αλλαγές πάντοτε τα όργανα του ΣΥΝ εκφράζουν την άποψή τους. Δυστυχώς σ' αυτή την αλλαγή δεν εκφράστηκαν».

Ο Π. Κουναλάκης δήλωσε ακόμα ανήσυχος από τις εξελίξεις στο ΣΥΝ, που εκφράζονται και με «την εκπαραθύρωση του Θ. Μαργαρίτη από γραμματέα της Β' Αθήνας και την απομάκρυνση του Δ. Χατζησωκράτη». Κατήγγειλε την ηγεσία ότι ακολουθεί πολιτική ιδιοκτησιακή, συρρίκνωσης, που μπορεί να οδηγήσει το ΣΥΝ στο περιθώριο και στον αφανισμό.

Δεν παρέλειψε βέβαια να αποκαλύψει τους λόγους εναντίωσής του με την τακτική της ηγεσίας, που δεν είναι άλλοι από την εκτίμησή του ότι η τακτική αυτή απομακρύνει το ενδεχόμενο να παίξει ο ΣΥΝ έναν πιο αναβαθμισμένο ρόλο στο υπό ανακατάταξη πολιτικό σκηνικό, καθώς και η εκτίμησή του πως δεν προωθείται με ταχείς ρυθμούς η προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ.

Στα πλαίσια αυτά κατήγγειλε την ηγεσία του κόμματος που δεν αντιμετωπίζει ισότιμα τα στελέχη του, δεν εργάζεται στην κατεύθυνση επαναδραστηριοποίησης χιλιάδων μελών και στελεχών που έχουν απομακρυνθεί, που εγκατέλειψε το πρόγραμμα του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού, την εναλλακτική πρόταση εξουσίας, αλλά κυρίως την πολιτική συμμαχιών. Σ' αυτό το σημείο επέρριψε στην ηγεσία «αντίληψη συνωμοσίας» με αφορμή απόψεις που ακούγονται για προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να εξοντώσει το ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ