Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ
Διαρροή χημικών από κλειστό εργοστάσιο

Διαρροή χημικών ουσιών διαπιστώθηκε στο χώρο της εταιρείας «HELLASFOAM» που βρίσκεται σε πάροδο της οδού Ορφέως 164 στο Βοτανικό και η οποία έχει σταματήσει πλέον να λειτουργεί και βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης. Τη διαρροή διαπίστωσε κλιμάκιο των επιθεωρητών Περιβάλλοντος που έκανε μετρήσεις ύστερα από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, διαπιστώθηκε επίσης ότι στο εργοστάσιο υπάρχουν εγκαταλειμμένα βαρέλια και δεξαμενές με μεγάλες ποσότητες χημικών ουσιών (πρώτες ύλες για την παραγωγή διογκωμένης πολυστερίνης), που έχουν παραμείνει αποθηκευμένες για μακρύ χρονικό διάστημα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πλήρως η ταυτότητά τους και υπό συνθήκες που δε διασφαλίζουν τυχόν αλλοίωσή τους, κινδύνους διαρροής, ανάφλεξης, εκπομπών και γενικότερα τη σύννομη και ασφαλή διαχείρισή τους.

Οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα ζητήσουν από τον Περιφερειάρχη Αττικής να αναλάβει την άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων ουσιών και την αποκατάσταση του χώρου, με καταβολή των εξόδων, ακόμη και δικαστικά, από την επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ