Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΕΚΑ
Σε διαβούλευση τεχνικοί κανονισμοί για το φυσικό αέριο

Δύο τεχνικοί κανονισμοί του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικοί με εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, τέθηκαν από χτες σε δημόσια διαβούλευση στο σχετικό ιστοχώρο της κυβέρνησης, με προθεσμία ολοκλήρωσης στις 30 του Νοέμβρη. Πρόκειται για το σχέδιο κανονισμού για τις εσωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 500 mbar και το σχέδιο κανονισμού για τα συστήματα μεταφοράς φυσικού αερίου με μέγιστη πίεση λειτουργίας άνω των 16 bar.

Ο πρώτος κανονισμός, σύμφωνα με το υπουργείο, «καλύπτει τον ασφαλή σχεδιασμό, την ασφαλή κατασκευή, μετατροπή, δοκιμή, πρώτη θέση σε λειτουργία και την ασφαλή λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων, οι οποίες λειτουργούν με αέριο καύσιμο - φυσικό αέριο με πίεση λειτουργίας μέχρι και 0,5 bar, σε κτίρια ή λοιπές εγκαταστάσεις διαφόρων χρήσεων (βιοτεχνική, βιομηχανική, χώροι ενδιαίτησης, συνάθροισης κοινού, εμπορική, οικιακή, νοσοκομειακή).

Ο δεύτερος «καλύπτει το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εκμετάλλευση, τη διακοπή λειτουργίας προσωρινή ή οριστική του Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου καθώς και την αδειοδότησή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ