Δευτέρα 15 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2010
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Στο δρόμο του Νοέμβρη οργανώνει την πάλη

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών οργανώνει την πάλη ενάντια στις νέες αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση

«Βαδίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη λέγοντας: Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία», τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και καλεί σε συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό - που ξεκινά από σήμερα - για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη στην αμερικάνικη πρεσβεία. Ο εορτασμός ξεκινά από σήμερα.

Επικεντρώνοντας στις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που κυριαρχούνται από τις αντιδραστικές - αντιλαϊκές προτάσεις της κυβέρνησης για το νέο νόμο - πλαίσιο, το ΜΑΣ βάζει στον προγραμματισμό του το αγωνιστικό ραντεβού του Πολυτεχνείου, αλλά και νέο συλλαλητήριο την επόμενη βδομάδα.

Με την πρότασή του καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές σε «αντεπίθεση με κίνημα μαζικό, οργανωμένο, περιφρουρημένο, ενάντια στην καταστολή που πάει χέρι - χέρι με την προβοκάτσια». Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απαιτεί:

  • Κανένας διάλογος με κυβέρνηση - πλουτοκρατία.
  • Οχι στο νέο νόμο - πλαίσιο που μετατρέπει τα ΑΕΙ σε ΑΕ με δίδακτρα και τα ΤΕΙ σε ΙΕΚ.
  • Δωρεάν σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - σύγχρονες υποδομές.
  • Κανείς σπουδαστής των ΤΕΙ από μεταγραφή να μη χάσει το εξάμηνό του.
  • Εκπαιδευτικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση μετά από ενιαίο 12χρονο σχολείο δημόσιο και δωρεάν.
Συλλαλητήριο στις 24 Νοέμβρη

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, μπροστά στις νέες αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση και το νέο νόμο - πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παίρνει την πρωτοβουλία για οργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου στις 24 Νοέμβρη. Καλεί τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα και μεμονωμένους συνδικαλιστές της Αθήνας σε πλατιά παναθηναϊκή σύσκεψη στις 18 Νοέμβρη για την οργάνωση και την προετοιμασία του συλλαλητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ