Δευτέρα 15 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκληρός αγώνας όλη την εβδομάδα

Σπίτι με σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, δούλεψαν όλη αυτή τη βδομάδα που πέρασε από την προηγούμενη Κυριακή οι κομμουνιστές, οι προοδευτικοί άνθρωποι της Πετρούπολης προκειμένου να υποστηρίξουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με υποψήφιο δήμαρχο τον Θωμά Κοτσαμπά και στο β' γύρο των εκλογών.

Καθημερινές ήταν οι περιοδείες τόσο του ίδιου του υποψήφιου δήμαρχου, όσο και από κλιμάκια της παράταξης σε όλες τις γειτονιές, στους δρόμους, υπηρεσίες, καταστήματα και σπίτια. Οπλα τους στη μάχη αυτή ένα προεκλογικό φυλλάδιο, μια αφίσα και κυρίως η θέση να ολοκληρώσει ο λαός της Πετρούπολης το βήμα που έκανε την πρώτη Κυριακή, να εκλέξει δήμαρχο κομμουνιστή, αγωνιστή, στέλνοντας ακόμα πιο ισχυρό το μήνυμα αποδοκιμασίας της λαϊκής αντίστασης στην πολιτική του ευρωμονόδρομου. Μήνυμα που μετέφεραν σε όλους τους εργαζόμενους, και αυτούς που επέλεξαν την αποχή την πρώτη Κυριακή, και όσους είχαν επιλέξει άλλους συνδυασμούς. Προς τούτο αξιοποίησαν και τις σχετικές ανακοινώσεις της ΚΕ και της ΚΟΑ του Κόμματος.

Παράλληλα, με ξεχωριστή ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις της Πετρούπολης, και την οποία διακίνησαν πεισματικά σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, απάντησαν σε όλες τις προβοκάτσιες του αντίπαλου υποψήφιου, του υποστηριζόμενου από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, ο οποίος εξαπέλυσε λάσπη, κατηγορώντας τον Θωμά Κοτσαμπά τάχα για κολεγιές με τη ΝΔ ή αλλάζοντας το τροπάρι και υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για στενά κομματικό υποψήφιο, ο οποίος κατεβαίνει με τη σημαία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, που δήθεν διχάζουν το λαό και το κίνημα. Απέναντι σε αυτόν τον αντιΚΚΕ οχετό οι αγωνιστές της Πετρούπολης έριξαν όλες αυτές τις ημέρες όλες τους τις δυνάμεις, περιοδεύοντας σε χώρους δουλειάς από αξημέρωτα το πρωί ως αργά το βράδυ καλώντας το λαό να κρίνει με βάση την πείρα του, να θυμηθεί ότι οι κομμουνιστές δήμαρχοι μαζί με το λαό έκαναν την Πετρούπολη από χωριό την πιο όμορφη πόλη της Δυτικής Αθήνας, με υποδομές και ελεύθερους χώρους για όλο το λαό. Οτι πήγανε μπροστά σε κάθε λαϊκό αγώνα, ενώ το ΠΑΣΟΚ και ο κυβερνητικός υποψήφιος Στ. Βλάχος μαζί με τους βιομήχανους την βούλιαξαν στη φτώχεια, στα συσσίτια και στα χαράτσια.

Ταυτόχρονα, χωρίς να κρύβουν τα λόγια τους, χωρίς ως χαμαιλέοντες να εμφανίζονται «ανεξάρτητοι», «υπερκομματικοί», «αυτοδιοικητικοί», υπογράμμισαν ότι ο δημότης υπερψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση» θα μπορεί να έχει ένα ακόμα αποκούμπι δίπλα στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Ενα δήμαρχο κομμουνιστή που δε γδέρνει το λαό, αλλά θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τον ανακουφίζει με μέτρα και υποδομές.

Τέλος, με κάθε ευκαιρία καλούσαν σε συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο σαν μία άλλη λαϊκή απάντηση, άμεση και βροντερή, στα νέα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ