Δευτέρα 15 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Διαδηλώνει σήμερα στο Σύνταγμα με μπροστάρη τον κομμουνιστή δήμαρχό της

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα ψήφισαν "Λαϊκή Συσπείρωση", και εξέλεξαν κομμουνιστή δήμαρχο, τον Θωμά Κοτσαμπά με ποσοστό 55% και 8.682 ψήφους.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Θωμάς Κοτσαμπάς
Ο δήμαρχος Πετρούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Θωμάς Κοτσαμπάς
«Δεν σταματάμε τον αγώνα μας εδώ. Συνεχίζουμε. Η προσυγκέντρωση για τους Πετροπουλιώτες είναι στις 5.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στις 6 διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα για να υποδεχτούμε την τρόικα όπως της αρμόζει. Και η Πετρούπολη θα έχει εκεί τον κομμουνιστή δήμαρχό της να διαδηλώνει με το λαό».

Το μήνυμα αυτό εκφωνήθηκε χτες βράδυ, στις 8.20 από τα μεγάφωνα του εκλογικού περιπτέρου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πετρούπολη και δόνησε τις χιλιάδες λαού που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς εκεί για να ενημερωθούν αρχικά και κατόπιν να πανηγυρίσουν με κόκκινες σημαίες, συνθήματα και κόρνες από διερχόμενα οχήματα, τη νίκη του Θωμά Κοτσαμπά, απέναντι στον απερχόμενο δήμαρχο Στέφανο Βλάχο (υποστηριζόμενο από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ).

Τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής: σε 83/83 εκλογικά τμήματα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» πήρε 8.682 ψήφους και ποσοστό 55% έναντι 7.085 ψήφων (45%) που έλαβε η «Ανεξάρτητη Δημοτική Ενωτική Κίνηση Πετρούπολης».

Η νίκη προδιαγραφόταν από πολύ νωρίς, όταν έφτασαν τα αποτελέσματα του πρώτου εκλογικού τμήματος και επιβεβαιώνονταν πεντάλεπτο στο πεντάλεπτο όσο αθροίζονταν και τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογικών τμημάτων. Ανάμεσα σε χιλιάδες λαού που συγκεντρώθηκαν για να πανηγυρίσουν τη μεγαλειώδη νίκη, βρέθηκαν οι: Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και ο πρώην δήμαρχος Πετρούπολης Γιώργος Γώγος.

Η δήλωση του Θ. Κοτσαμπά

Από νωρίς ο απερχόμενος δήμαρχος Στ. Βλάχος προσήλθε στο εκλογικό περίπτερο για να συγχαρεί τον Θ. Κοτσαμπά, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο λαό της Πετρούπολης ως νεοεκλεγμένος δήμαρχος λέγοντας τα εξής:

Από νωρίς είχαν ξεκινήσει τα πανηγύρια στο εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πετρούπολη
Από νωρίς είχαν ξεκινήσει τα πανηγύρια στο εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πετρούπολη
«Χαιρετίζουμε όλους όσους αναμετρήθηκαν και ξεπέρασαν αποφασιστικά τα εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα και κάθε είδους πιέσεις που έβαζε η άρχουσα τάξη, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκειμένου να συναντηθούν στην κάλπη με τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Εμείς δώσαμε τη μάχη ενιαία πανελλαδικά με ενιαία ονομασία και τη στήριξη του ΚΚΕ. Τη στήριξη που έδωσε τη δυναμική για το αποτέλεσμα και στο πρώτο και στο δεύτερο γύρο. Δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη του κόσμου που μας στήριξε ώστε η δυσαρέσκεια να μη μείνει μόνο στην κάλπη αλλά να εκφραστεί σε διάθεση για αγώνα. Από σήμερα το βράδυ ξεκινά μια νέα πορεία διευρυμένης συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων εναντίον της πολιτικής που εδώ και πάνω από 20 χρόνια οδήγησε στην επιδείνωση της ζωής του λαού, στην όξυνση της κρίσης και στη σύναψη του βάρβαρου μνημονίου και όλων των άγριων αντεργατικών μέτρων.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ πανελλαδικά, ιδιαίτερα στις εργατογειτονιές και το αποτέλεσμα στην Πετρούπολη, στη Δυτική Αθήνα της ανεργίας, της εξαπλωμένης φτώχειας, δίνει δύναμη και κουράγιο στο λαό. Αποτελεί μήνυμα για τη κυβέρνηση ότι υπάρχει μια ανερχόμενη δύναμη που θα είναι στήριγμα και αποκούμπι του λαού απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου. Σαν δημοτική αρχή θα κάνουμε πράξη όσα δεσμευτήκαμε. Θα πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση της πάλης του λαού, στην απειθαρχία στις εντολές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Θα βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων και στον "Καλλικράτη". Με λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές σε κάθε γειτονιά, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, με τη μαζική κινητοποίηση και διεκδίκηση, μπορούμε να συμβάλουμε αποφασιστικά στο λαϊκό αγώνα για την ανακούφιση και την ικανοποίηση σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Εχουμε παρακαταθήκη και εδώ στην Πετρούπολη το έργο των κομμουνιστών δημάρχων. Δεν το κρύβουμε ότι η συνολική επίλυση των προβλημάτων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σταθερά και ολοκληρωμένα παρά μόνο στα πλαίσια ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης της χώρας, με βαθύτερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας. Εχουμε όμως πείρα. Με το λαό στο πλάι μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή επίθεση. Είμαστε αποφασισμένοι ότι όπως σήμερα στις κάλπες έτσι και από αύριο θα είμαστε μαζί και στους αγώνες που δεν μπορούν να περιμένουν. Η επόμενη μέρα δεν είναι γενικά στο μέλλον. Ακριβολογούμε. Αύριο (σ.σ. σήμερα) το απόγευμα στις 6 στο Σύνταγμα σας καλούμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ ενάντια στον ερχομό της τρόικας για να προωθήσει νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων που προαποφάσισαν η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ ενάντια στο λαό».


Πάμπολλες φορές η ομιλία του διακόπηκε από συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, Λαϊκή συσπείρωση αντίσταση και πάλη», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς τ' αφεντικά», «Εννιά δεκαετίας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ