Δευτέρα 15 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου στους δρόμους της Λισαβόνας

Ανακοίνωση για τα 37 χρόνια από τον ξεσηκωμό του ελληνικού λαού ενάντια στη χούντα

Με σύνθημα «Ναι στην Ειρήνη - Οχι στο ΝΑΤΟ» θα διαδηλώσει και η ΕΕΔΥΕ στη Λισαβόνα
Με σύνθημα «Ναι στην Ειρήνη - Οχι στο ΝΑΤΟ» θα διαδηλώσει και η ΕΕΔΥΕ στη Λισαβόνα
«37 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο ζει και μας διδάσκει ότι ο λαός μπορεί να οργανωθεί και να παλέψει κόντρα στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία. Μπορεί να επιβάλει λύσεις προς όφελός του. Μπορεί να χαλάσει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Ευρασία, στη Μέση Ανατολή, στον Καύκασο και τα Βαλκάνια. Η ΕΕΔΥΕ θα μεταφέρει το μήνυμα του Πολυτεχνείου στους δρόμους της Λισαβόνας, εκπροσωπώντας τους μεγάλους αντιπολεμικούς, αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας της πατρίδας μας».

Τα παραπάνω τονίζει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη στο μήνυμά της για το Πολυτεχνείο και καλεί τις επιτροπές της, τους μαζικούς φορείς, τον ελληνικό λαό «να υψώσει σύσσωμος το ανάστημά του και να εναντιωθεί στην πολιτική της κυβέρνησης και να δυναμώσει τους αγώνες του ενάντια στο ΝΑΤΟ και το νέο δόγμα του, που θα οδηγήσει σε νέες προκλήσεις σε βάρος της κυριαρχίας της χώρας και θα υπονομεύσει την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας».

Καλεί επίσης κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο, όλο το λαό «να έρθει μαζί με το αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας, την ΕΕΔΥΕ, και να διαδηλώσει στη φετινή αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία: "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", "Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ"».

Ενάντια στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ

Η ΕΕΔΥΕ σημειώνει ακόμα στο κάλεσμά της:

«Η δράση του ιμπεριαλισμού σε όλη την υφήλιο σύμφωνα με το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που θα εγκριθεί στη Λισαβόνα στις 19 και 20 Νοέμβρη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους λαούς που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή, για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πολέμους και εκμετάλλευση.

Το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που αποφασίζεται αυτές τις μέρες στη Λισαβόνα, και στο οποίο έχει ήδη συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση, αψηφώντας προκλητικά τους αγώνες του λαού, γίνεται ακόμα πιο αντιδραστικό, γιατί δεν έχουν καταφέρει οι ιμπεριαλιστές να κάμψουν την αντίσταση και την αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών.

Γι' αυτό, φέτος, η Λισαβόνα θα γίνει το κέντρο της δράσης του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος, με τις μεγάλες αντιΝΑΤΟικές διαδηλώσεις, που οργανώνει το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στην Πορτογαλία, με την πλήρη στήριξη του ΠΣΕ. Η ΕΕΔΥΕ συμμετέχει στις εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας "Ναι στην Ειρήνη - Οχι στο ΝΑΤΟ", η οποία συσπειρώνει δεκάδες κινήματα και κοινωνικές οργανώσεις στην Πορτογαλία.

Στις 19 και 20 Νοέμβρη η ΕΕΔΥΕ, μαζί με άλλες αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις και κινήματα από τη χώρα μας, θα συμμετάσχει στη μεγάλη αντιΝΑΤΟική διαδήλωση και θα ενώσει τη φωνή της και τις δυνάμεις της με άλλες φιλειρηνικές οργανώσεις απ' την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, που συμμετέχουν στο ΠΣΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«ΝΑΙ στην Ειρήνη - ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ» (2018-07-07 00:00:00.0)
Ξεκινούν σήμερα οι αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες (2018-07-06 00:00:00.0)
ΝΑΤΟ - εχθρός των λαών και της Ειρήνης - Να διαλυθεί (2010-07-11 00:00:00.0)
Πώς να σταματήσουμε το ΝΑΤΟ (2004-07-04 00:00:00.0)
ΝΑΤΟ και ΕΕ πάνε «πακέτο» (2004-06-30 00:00:00.0)
Σταθερή ανοδική αντιιμπεριαλιστική πορεία (2001-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ