Τρίτη 16 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
«Εμπαιγμός των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες»

Υπολειτουργεί το ΚΕΔΔΥ στο Αργοστόλι, στέλνοντας γονείς και παιδιά εκτός νομού

Με τεράστιες ελλείψεις, με αποκορύφωμα την απουσία τριμελούς διαγνωστικής επιτροπής, έφτασε να... λειτουργεί δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Kέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) στο Αργοστόλι. Πρόκειται για κέντρα των οποίων ο ρόλος είναι η διάγνωση, υποστήριξη και παρέμβαση για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Οπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, οι ελλείψεις έχουν αποτέλεσμα δεκάδες γονείς να αναγκάζονται να ταξιδέψουν μαζί με τα παιδιά τους εκτός νομού, προκειμένου τα παιδιά να εξεταστούν από τις αρμόδιες επιτροπές.

Οπως σημειώνει η ΕΛΜΕ, πλήρης σύνθεση του ΚΕΔΔΥ σημαίνει: Ενας κοινωνικός λειτουργός, ένας ψυχολόγος, ένας παιδοψυχολόγος, ένας λογοθεραπευτής, δύο δάσκαλοι, ένας νηπιαγωγός, δύο καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από αυτούς, στο Αργοστόλι υπάρχουν μόνο οι τέσσερις πρώτοι και επιπλέον κανένας εκπαιδευτικός.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει το γεγονός που, όπως σημειώνει, «παγιώνει τα δεδομένα της υποβάθμισης στο χώρο της Ειδικής Αγωγής. Μια παγίωση που αποσκοπεί στην εκχώρηση της Ειδικής Αγωγής στους ιδιώτες και στις διάφορες ΜΚΟ που θα "αξιοποιήσουν" σε διάφορες "αποκεντρωμένες" δομές τα ευρωπαϊκά κονδύλια (τα οποία στερούνται από το κρατικό σύστημα διάγνωσης και υποστήριξης)» και καταγγέλλει γι' αυτές τις μεθοδεύσεις τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις τους στην αυτοδιοίκηση.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ζητά να σταματήσει ο εμπαιγμός γονέων και μαθητών με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες, να στελεχωθεί άμεσα το ΚΕΔΔΥ, να καλυφθεί πλήρως και δωρεάν η διάγνωση και η υποστήριξη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ