Τρίτη 16 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Να αποζημιωθούν οι πληγέντες

Την πλήρη αποκατάσταση στο 100% της ζημιάς και ουσιαστικά μέτρα προστασίας όσων επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και ανεμοστρόβιλο στα Καραμεσινέικα στη Δυτική Αχαΐα, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Το κείμενο της Ερώτησης, που απευθύνεται στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έχει ως εξής:

Σοβαρές καταστροφές προκλήθηκαν στα Καραμεσινέικα στη Δυτική Αχαΐα από ισχυρές βροχοπτώσεις και ανεμοστρόβιλο. Καταστράφηκαν αγροτικές καλλιέργειες, κυρίως ελαιόδεντρα, ζωική παραγωγή. Ακόμα πιο σοβαρές είναι οι ζημιές σε σπίτια και αποθήκες, με αποτέλεσμα 30 οικογένειες να δυσκολεύονται να μείνουν στις κατοικίες τους σε συνθήκες χειμώνα.

Ανάλογες καταστροφές προκλήθηκαν πριν δυο βδομάδες σε καλλιέργειες και κατοικίες στην περιοχή Λακκόπετρα Αχαΐας από βροχόπτωση, ισχυρούς ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί, τι θα κάνουν:

  • Για την άμεση καταγραφή και την αποζημίωση 100% για το σύνολο των ζημιών.
  • Για την άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών, πρώτα και κύρια στις κατοικίες και στις αποθήκες.
  • Για μέτρα προστασίας για όσο καιρό χρειάζεται των οικογενειών που επλήγησαν και παραμένουν άστεγες, όπως επίταξη ξενοδοχείων, πάγωμα δανείων και λογαριασμών, επίδομα κλπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ