Τρίτη 16 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Εκτιμήσεις για άνοδο από Βρετανία

Εκτιμήσεις για άνοδο του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία, έφερε από το Λονδίνο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, ο οποίος παραβρέθηκε στη Διεθνή Τουριστική Εκθεση WTM. Μιλώντας χτες σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες προσβλέπουν σε άνοδο 2% των Βρετανών τουριστών προς την Ελλάδα το 2011, παρά τις οικονομικές δυσκολίες. Στο Λονδίνο, ο υφυπουργός συνέχισε τις επαφές του με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, για λογαριασμό των Ελλήνων ξενοδόχων που αποφάσισαν ότι χρειάζονται εναλλακτική τουριστική πηγή σε σχέση με τους τουρ οπερέιτορς.

Οι τουριστικοί επιχειρηματίες θορυβήθηκαν μετά την μονομερή απόφαση του κολοσσού «Τόμας Κουκ» να περικόψει κατά... 5% τις συμφωνημένες πληρωμές προς τους ξενοδόχους της Ευρώπης! Μετά από αυτό, αποφάσισαν ότι η προσέλκυση περισσότερων πτήσεων από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους μπορεί να δημιουργήσει εναλλακτική ροή τουριστών και να περιορίσει την εξάρτησή τους από τους τουρ οπερέιτορς, καθώς ήδη διαμορφώνονται και οι συμφωνίες για την επόμενη τουριστική χρονιά. Το αρμόδιο υπουργείο ανέλαβε «πρωτοβουλία» για τις σχετικές διαπραγματεύσεις και επιδόθηκε σε πλήθος επαφών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σκέφτεται ακόμη και την επανεξέταση του «σπατόσημου», προωθώντας σχετική μελέτη, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους το θεωρούν πρόβλημα.

Χτες εξάλλου, πραγματοποιήθηκε στη Βουλιαγμένη η Σύνοδος των υπουργών Τουρισμού των χωρών - μελών του ΟΣΕΠ (Οικονομική Συνεργασία Εύξεινου Πόντου), την προεδρία του οποίου έχει η Ελλάδα. Πέρα από τις αναφορές στη συνεργασία για την τουριστική ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, μέσω των ειδικών μορφών τουρισμού, το κυριότερο θέμα που απασχόλησε τη Σύνοδο ήταν το ζήτημα της τουριστικής βίζας, όπου συμφώνησαν στη διερεύνηση της δυνατότητας απλούστευσης της έκδοσής της για τους πολίτες των κρατών - μελών του ΟΣΕΠ. Η Ελλάδα, ως η μόνη χώρα του ΟΣΕΠ που ανήκει στη συμφωνία «Σένγκεν», ανέλαβε να προωθήσει το θέμα της διευκόλυνσης για έκδοση βίζας και προς αυτήν την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ