Τρίτη 16 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Απαιτούν τοπική διοίκηση στην υπηρεσία του κεφαλαίου

Παρέμβαση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ)

Τις αξιώσεις του για τη στήριξη και τη διευκόλυνση της κερδοφορίας του κεφαλαίου έστειλε την επομένη της ανάδειξης του νέου δημάρχου της Αθήνας και του περιφερειάρχη Αττικής το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΕΒΕΑ). Το Επιμελητήριο συνοψίζει τις απαιτήσεις των εμποροβιομηχάνων σε επτά σημεία «για την αντιμετώπιση επτά πληγών», όπως αναφέρει για την «αναπτυξιακή ενίσχυση» της Αττικής. Ειδικότερα, οι εμποροβιομήχανοι αξιώνουν:

  • Την ιδιωτικοποίηση και παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο όλων των υποδομών, από τα λιμάνια μέχρι κάθε είδους μεταφορές. Ζητούν «αναβάθμιση των λιμένων του Πειραιά και του Λαυρίου και επανασχεδιασμό και ολοκλήρωση νέων οδικών αξόνων για τη σύνδεση των εμπορευματικών κέντρων και επιχειρηματικών πάρκων με τα διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα», ζητώντας «να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος συνδυασμένων μεταφορών, ώστε να είναι ταχύτερη και οικονομικότερη η μεταφορά εμπορευμάτων προς και από τα λιμάνια, τους σιδηροδρόμους και τους οδικούς άξονες». Προς αυτήν την κατεύθυνση αξιώνουν να αξιοποιηθούν «στο έπακρο» τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, του ΠΕΠ Αττικής και των άλλων προγραμμάτων, οι συμβάσεις παραχώρησης και τα ΣΔΙΤ.
  • Στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Αττική, μεταξύ άλλων με την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και «εξυγίανση» των υπηρεσιών της Τοπικής Διοίκησης που εμπλέκονται στην αδειοδότηση οι οποίες «επί χρόνια αποτελούν εστίες διαφθοράς».
  • Σε αρκούντως υποκριτικούς τόνους, και με λακωνική διατύπωση, οι εμποροβιομήχανοι επιδεικνύουν ενδιαφέρον και για τους Ρομά, ζητώντας «συγκεκριμένες δράσεις για την ομαλή ένταξη στην επιχειρηματική δραστηριότητα ειδικών ομάδων πληθυσμού όπως για παράδειγμα οι Ρομά».
  • Διοικητική ενοποίηση όλων των διευθύνσεων εμπορίου και ελεγκτικών μηχανισμών και δημιουργία Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου, στο πλαίσιο της πάγιας θέσης τους απέναντι στο υπαίθριο εμπόριο.
  • Μείωση των δημοτικών τελών προς τις επιχειρήσεις και παρέμβαση της τοπικής διοίκησης για μείωση των ενοικίων σε εμπορικά ακίνητα ιδιοκτησίας της.
  • Μεταφορά αρμοδιοτήτων από το υπουργείο Υποδομών και τα άλλα συναρμόδια υπουργεία στην τοπική διοίκηση για θέματα που αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες.
  • Προώθηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αττικής που στην ουσία παραδίδει στην κερδοσκοπική δράση του μεγάλου κεφαλαίου γη και ύδωρ, από παραλίες μέχρι αρχαιολογικούς χώρους και εθνικούς δρυμούς.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αξιώνει μερίδιο από το φαγοπότι του ΕΣΠΑ (2012-03-02 00:00:00.0)
Κοινή επιτροπή για «επίλυση προβλημάτων» (2011-05-10 00:00:00.0)
Τα ακριβώς αντίθετα (2006-10-27 00:00:00.0)
Ακονίζουν τα... πιρούνια για τα Ολυμπιακά φιλέτα (2004-09-24 00:00:00.0)
Ακατάλληλα τρόφιμα στην αγορά (1996-06-13 00:00:00.0)
Αντιδράσεις φορέων (1996-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ