Κυριακή 21 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές προσκλήσεις

Εργο του Κώστα Σπυριούνη
Εργο του Κώστα Σπυριούνη
Στον «Εικαστικό κύκλο» στην οδό Καρνεάδου 20 εγκαινιάστηκε στις 20/11 έκθεση έργων του ζωγράφου Κώστα Ι. Σπυριούνη με θέμα «Στην πόλη και τον κόσμο». Ο καλλιτέχνης, ο οποίος παρουσιάζει πρόσφατα έργα του - λάδια σε ξύλο και μουσαμά - αντλεί τα θέματά του από παλιά, φθαρμένα νεοκλασικά κτίσματα, τα οποία απαλλάσσει από το φυσικό τους περιβάλλον και τα εντάσσει σε μια υπερβατικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Προσόψεις σπιτιών, μαρμάρινοι έρωτες, άγγελοι, σπαράγματα γλυπτών τοποθετούνται σε παραλίες ερημικές, σε νυχτερινά τοπία, στην άκρη της θάλασσας... Διάρκεια έως 4/12.

Συνεχίζεται στην γκαλερί «Αργώ» (Νεοφ. Δούκα 5), η έκθεση ζωγραφικής του Αχιλλέα Αϊβάζογλου. Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά - ελαιογραφίες - στην οποία κυριαρχούν θέματα, όπως σκηνές της καθημερινότητας, δρόμοι, υπαίθριες αγορές, προσόψεις κτιρίων, γυναικείες μορφές κ.ά. Διάρκεια έως 4/12.

Η νέα δουλειά του Μίλτου Μιχαηλίδη, με τίτλο «Λιγότερο από το μηδέν», παρουσιάζεται στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 24/11 στην γκαλερί «Μέδουσα» (Ξενοκράτους 7). Τα έργα του αποτελούν ένα εικαστικό σχόλιο για τη σύγχρονη πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ