Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΡΑΚ
Καθοριστικός ο ρόλος σας σε εθνικό και διεθνιστικό επίπεδο

Οι εκπρόσωποι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιράκ κατέθεσαν στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Προς το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Αγαπητοί Σύντροφοι,

εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚ Ιράκ και όλων των Ιρακινών κομμουνιστών εκφράζουμε τους θερμούς χαιρετισμούς μας με την ευκαιρία του 16ου Συνεδρίου του αδελφού κόμματός σας, σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους σημερινούς σας στόχους και στους μελλοντικούς, που υπηρετούν τον ελληνικό λαό και την ευημερία του. Οι Ελληνες κομμουνιστές έπαιξαν έναν καθοριστικό ρόλο στα πλέον από 80 χρόνια τους, σε εθνικό και διεθνιστικό επίπεδο συμμετείχαν άξια στην υπεράσπιση των προβλημάτων του λαού και του έθνους και υποστήριξαν τους αγώνες των λαών και τις πατριωτικές δυνάμεις, για δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο. Αυτή η κατεύθυνση αναδείχτηκε με την πολιτική και ηθική υποστήριξη στα δίκαια προβλήματα των αραβικών λαών, με προπορευόμενο τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για το κράτος του και την πρωτεύουσά του, την Ιερουσαλήμ. Κι εσείς σήμερα συνεχίζετε την αγωνιστική σας δράση με επιτυχία κι έχετε όλη την εκτίμηση και την αναγνώριση των ελληνικών δυνάμεων και των πολιτικών αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο.

Είμαστε βέβαιοι ότι το Συνέδριό σας θα είναι επιτυχές και θα είναι ένα βήμα εμπρός για την ενίσχυση της θέσης του κόμματος και του σημαντικού ρόλου του στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας.

Αγαπητοί Σύντροφοι,

ο ιρακινός λαός μας υποφέρει, όπως καλά γνωρίζετε, από τον άδικο διεθνή αποκλεισμό, για τον οποίο επιμένει να συνεχιστεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ, παρ' όλα τα καταστροφικά του σημάδια στο λαό μας, σε όλα τα επίπεδα, κι απ' την άλλη συνεχίζεται το δικτατορικό καθεστώς της πατρίδας μας, η πλατιά τρομοκρατική πολιτική, με αποτέλεσμα να αποφέρει βαριά τραύματα στο λαό μας, ενώ παράλληλα προσπαθεί να επιβληθεί το καθεστώς με την συνέχιση της δημαγωγίας και την εμπορευματοποίηση της δυστυχίας του λαού μας. Σ' αυτές τις βάρβαρες και μπερδεμένες συνθήκες το κόμμα μας δουλεύει κι αγωνίζεται για να απαλλάξει το λαό μας από τον αποκλεισμό και τη δικτατορία και να ιδρύσει το ενωμένο δημοκρατικό ομοσπονδιακό κράτος του Ιράκ, που εκφράζει τη θέληση των Ιρακινών, με όλες τις θρησκευτικές και εθνικές πεποιθήσεις.

Το αδελφό μας κόμμα (ΚΚΕ) συμμετείχε είχε δραστήριο ρόλο στην αλληλεγγύη προς το λαό μας και τα δίκαια προβλήματά του. Εκφράζουμε τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη γι' αυτή την ειλικρινή διεθνή στάση του. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσετε, ειδικά σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές, που προσπαθούν οι κυβερνώντες της χώρας μας να τις χρησιμοποιήσουν για τα συμφέροντά τους μέσω της παραποίησης της αλήθειας. Εμείς πάντοτε ξεχωρίζουμε τον ιρακινό λαό από τους κυβερνώντες κι ελπίζουμε σε σας και τους αδελφούς μας για την επαγρύπνηση απέναντι σ' αυτές τις μεθόδους, που χρησιμοποιεί σαν προκάλυμμα το καθεστώς του Ιράκ, μία από τις οποίες είναι ότι διακηρύσσει πως είναι ενάντια στον ιμπεριαλισμό, έτσι ώστε να περνάει την τρομοκρατική πολιτική του στο εσωτερικό της χώρας, και να δημιουργεί κρίση στην περιοχή και διεθνώς.

Αγαπητοί Σύντροφοι,

με την ευκαιρία του Συνεδρίου σας βεβαιώνουμε ότι είμαστε περήφανοι για τις σχέσεις αγωνιστικότητας που υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων μας και για τη θέλησή μας να συσφίξουμε και να αναπτύξουμε αυτές τις σχέσεις, που θα υπηρετούν τον κοινό μας αγώνα, η διεθνής κατάσταση που περνά το επαναστατικό κίνημα απαιτεί ενίσχυση της κοινής δράσης διάλογο και ανταλλαγή απόψεων και συμβουλών, καθώς και να αναπτύξουμε τις μεθόδους αλληλεγγύης. Η εμπειρία, όπως είναι γνωστό, απέδειξε ότι η διεθνής αλληλεγγύη είναι πιο η κατάλληλη απάντηση στο διεθνές κεφάλαιο και στην κυριαρχία του ιμπεριαλισμού.

Αγαπητοί Σύντροφοι, δεχτείτε τους ειλικρινείς μας χαιρετισμούς και τις ευχές μας για επιτυχίες

Η ΚΕ του ΚΚ Ιράκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ