Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΞΕΧΟΔΟΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αισιοδοξία για τόνωση του προορισμού

Στις αυξημένες δυνατότητες της Αθήνας να αναδειχτεί ως τουριστικός προορισμός, αντιστρέφοντας τις αρνητικές επιδόσεις του 2009 και του 2010, έδωσε έμφαση ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) Γ. Ρέτσος, στη χτεσινή Γενική Συνέλευσή της, όπου κυριάρχησαν και οι ευχαριστίες προς την κυβέρνηση για μέτρα όπως η άρση του καμποτάζ και η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία. Αν και δεν έγινε αναφορά σε ξενοδοχεία της Αθήνας που εμφανίζονται τελευταία να κλείνουν, υπήρξαν εκτενείς αναφορές στην πτώση πληροτήτων. Ωστόσο, ήταν προφανής η ικανοποίηση των ξενοδόχων και για την προώθηση του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ ως συνεδριακού κέντρου και για τις κινήσεις απομάκρυνσης των ΟΚΑΝΑ και έντασης της αστυνόμευσης, τις οποίες και χαιρέτισαν. Ο πρόεδρος της ΕΞΑ τόνισε τελικά ότι χρειάζεται «κοινό μέτωπο» πολιτείας και ιδιωτών. Στα σχέδια της ΕΞΑ είναι και η ανάδειξη ως ενιαίου προορισμού της Αθήνας, Αττικής και Αργοσαρωνικού.

Εξάλλου, σε έρευνα για την ικανοποίηση των επισκεπτών, διαπιστώθηκε ότι σε ποσοστό άνω του 90% εκφράστηκε η διάθεση επανάληψης της επίσκεψης και ανάλογης σύστασης στο περιβάλλον των επισκεπτών.

Τις ευχαριστίες των ξενοδόχων της Αθήνας δέχτηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος, ο οποίος εμφανίστηκε ανάλογα αισιόδοξος. Δήλωσε ότι σε 10 μέρες θα προκηρυχτεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού για το ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και τον Ιούνη του 2011 η δεύτερη φάση, ώστε συνολικά το στάδιο να ανακαινιστεί και να μεταβιβαστεί σε ιδιώτη για εκμετάλλευση. Ανέφερε ότι αναμένεται συμφωνία για τα πνευματικά δικαιώματα, ώστε να ικανοποιούνται και θέσεις των ξενοδόχων, ενώ σημείωσε ότι μπαίνουν στα μνημεία της πόλης τουαλέτες και πάρκινγκ για να στηριχθεί η επισκεψιμότητά τους. Εκτενώς αναφέρθηκε και σε ένα πρόγραμμα εβδομαδιαίας προβολής γεγονότων τουριστικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός, που έβαλε τα ΜΑΤ στην Ακρόπολη, μίλησε και για προσπάθειες να αντιστραφεί το κλίμα που προέκυψε «από τη βάρβαρη πυρκαγιά στη Marfin μέχρι την τέφρα του ηφαιστείου. Και από τις διαμαρτυρίες κατά της άρσης του καμποτάζ μέχρι την απαράδεκτη κατάληψη της Ακρόπολης για μικροκομματικά οφέλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ