Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΟΦΙΑ.-- Σε νέα διαμαρτυρία προχώρησαν χτες οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της βουλγαρικής πρωτεύουσας, της Σόφιας, απαιτώντας αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Χιλιάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Πανεπιστήμιο και πορεύτηκαν στο κοινοβούλιο, προειδοποιώντας για νέες διαδηλώσεις.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες στην Ινδία, όταν κτίριο στο οποίο στεγάζονταν οικογένειες μεταναστών, στο Ανατολικό Δελχί, κατέρρευσε, με τους ειδικούς να αποδίδουν τα αίτια στις πρόσφατες πλημμύρες που αδυνάτισαν την κατασκευή.

BΑΓΔΑΤΗ.-- Αλλοι δύο χριστιανοί Ιρακινοί δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους στο Βόρειο Ιράκ, στη Μοσούλη, από αγνώστους ενόπλους, ενώ ένα άλλο χριστιανικό σπίτι έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, χωρίς θύματα. Την ευθύνη ανέλαβαν οργανώσεις προσκείμενες στην ισλαμιστική «αλ Κάιντα», ενώ οι ιρακινές αρχές προσπαθούν να διαβεβαιώσουν ότι θα λάβουν κι άλλα μέτρα ασφαλείας υπέρ της χριστιανικής κοινότητας καταγγέλλοντας τους δράστες για «προσπάθεια διχασμού της χώρας».

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Στη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού θέσεων ανταρτών FARC από τα αεροσκάφη της κολομβιανής αεροπορίας στη Νότια Κολομβία κοντά στα σύνορα με το Εκουαδόρ σκοτώθηκαν προχτές 13 αντάρτες και ένα 12χρονο αγόρι από το Εκουαδόρ. Ο Κολομβιανός υπουργός Αμυνας ισχυρίστηκε ότι στο τέλος της επιχείρησης συνελήφθησαν και δύο αντάρτες.

ΣEOΥΛ.-- Σε τραγωδία κατέληξε η έντονη λογομαχία ανάμεσα σε μία μητέρα και τον 15χρονο γιο της, που είχε εθιστεί στα ηλεκτρονικά διαδικτυακά παιχνίδια. Ο νεαρός στραγγάλισε τη μητέρα του και μετά απαγχονίστηκε στο σπίτι του στη νοτιοανατολική πόλη της Ν. Κορέας, Μπουσάν.

ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ.-- «Δημοψήφισμα» για την αποδοχή ή απόρριψη του νέου συντάγματος που συνέταξε η χούντα του πραξικοπηματία Αντρι Ρατζοελίνα στη Μαδαγασκάρη πραγματοποιήθηκε χτες. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ήταν πάνω από 7.000.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ