Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κλείνουν τα δύο μεγάλα κολυμβητήρια

Κλείνουν τα δύο μεγάλα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης (το Ποσειδώνιο και το Εθνικό), αφού χτες η εταιρεία φυσικού αερίου διέκοψε την παροχή. Οι παράγοντες του υγρού στίβου στην πόλη, μάταια περίμεναν τη χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προκειμένου να ρυθμιστεί το χρέος των 440.000 ευρώ των κολυμβητηρίων προς την εταιρεία φυσικού αερίου. Ηδη χτες δεν είχαν ζεστό νερό τα ντους και από σήμερα θα «κρυώσουν» και οι πισίνες, με αποτέλεσμα να σταματήσει κάθε δραστηριότητα συλλόγων και πολιτών.

Σημειώνεται ότι τα δύο κολυμβητήρια εξυπηρετούν 3.500 αθλητές, ενώ έγινε γνωστό ότι οι σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο για να προβάλουν το μέγεθος του προβλήματος.

Οπως διαπίστωσαν κλιμάκια τόσο του ΚΚΕ όσο και της Λαϊκής Συσπείρωσης που επισκέφθηκαν πρόσφατα τα κολυμβητήρια (και έγιναν σχετικές Ερωτήσεις στη Βουλή), η Πολιτεία και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν αφήσει αυτούς τους χώρους στο έλεος της εγκατάλειψης, με τεράστια προβλήματα κι ελλείψεις. Μάλιστα, το Ποσειδώνιο μόνο για τα λειτουργικά του έξοδα (ΔΕΗ, φυσικό αέριο, ΕΥΑΘ, προμηθευτές κλπ.), χρωστάει συνολικά 900.000 ευρώ και η ΓΓΑ, αρνείται τη συνέχιση της επιχορήγησης με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, ακόμη και αυτό της ιδιωτικοποίησης.

Τόσο το ΚΚΕ όσο και η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχουν επανειλημμένα επισημάνει πως η έλλειψη χρηματοδότησης, η απουσία διοίκησης και η πλήρης εγκατάλειψη δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για το αν και πώς θα συνεχιστεί η λειτουργία των κολυμβητηρίων. Μάλιστα, με τον «Καλλικράτη» όλα αυτά τα κέντρα πιθανά να περάσουν στους νέους δήμους ή στην Περιφέρεια. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει σαν αποτέλεσμα την έτσι κι αλλιώς πορεία ιδιωτικοποίησης του αθλητικού κέντρου, είτε μέσω της αύξησης της ανταποδοτικότητας, είτε με την οριστική παράδοσή του σε ιδιώτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ