Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το Ιράν και η ομάδα των «6» - πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Γερμανία - επιβεβαίωσαν την πραγματοποίηση της, μεταξύ τους, συνάντησης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα στις 5 Δεκέμβρη, με πιθανότερο τόπο την Ελβετία. Ο Ιρανός Πρόεδρος επανέλαβε ότι «θα υπάρξει πρόοδος, αν πάψουν ν' αντιμετωπίζουν το Ιράν επιθετικά και σεβαστούν το δικαίωμά του στην ειρηνική πυρηνική ενέργεια». Τέλος, οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρώτη δοκιμή των, ιρανικού τύπου, αντιαεροπορικών πυραύλων «S 300».

ΣΕΟΥΛ.-- Η απεργία και η καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιούν από τη Δευτέρα περίπου 400 συμβασιούχοι σε εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας «Χιουντάι» στην πόλη Ούλσαν της Ν. Κορέας με εργασιακά αιτήματα «θα οδηγήσει σε αναστολή της παραγωγής», ανακοίνωσαν χτες διευθυντικά στελέχη της εταιρείας που έριχναν κροκοδείλια δάκρυα για τις οικονομικές ζημιές της επιχείρησης. Νωρίτερα, η τελευταία έκθεση του νοτιοκορεατικού υπουργείου Ενοποίησης για τις σχέσεις με τη γείτονα ΛΔ Κορέας, υποστήριξε ότι «οι σχέσεις βελτιώθηκαν επί δέκα χρόνια με μια αύξηση των διασυνοριακών μεταφορών και των προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών του νοτιοκορεατικού πληθυσμού».

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Βιντεοπαιχνίδι που καλούσε τους παίκτες να βομβαρδίσουν παράνομους μετανάστες αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο του αντιπολιτευόμενου «Λαϊκού Κόμματος» της Ισπανίας την περασμένη Τετάρτη, προκαλώντας σημαντικές αντιδράσεις. Το παιχνίδι αποσύρθηκε από την ιστοσελίδα σχεδόν αμέσως, ενώ το Λαϊκό Κόμμα έκανε λόγο για «λάθος» και κατηγόρησε τον προγραμματιστή ότι δεν ακολούθησε οδηγίες που είχε λάβει, οι οποίες προέβλεπαν οι «στόχοι» να είναι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος.

AMΠΟΥΤΖΑ.-- Ο στρατός, η αεροπορία και η αστυνομία της Νιγηρίας απελευθέρωσαν χτες 19 αλλοδαπούς και 12 Νιγηριανούς εργαζόμενους που κρατούνταν όμηροι στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα.

KAMΠΕΡΑ.-- Η αεροπορική εταιρεία «Qantas» της Αυστραλίας ανακοίνωσε χτες ότι η κατασκευάστρια κινητήρων «Rolls-Royce» σκοπεύει να αντικαταστήσει «έως και 40» κινητήρες στα αεροσκάφη «Airbus A380» που διαθέτουν διάφορες εταιρείες σε διεθνές επίπεδο, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στον κινητήρα ενός σούπερ-τζάμπο εν πτήσει στις αρχές Νοέμβρη.

ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ.-- Τεταμένη ηρεμία επικρατούσε χτες στη Μαδαγασκάρη μετά την προχτεσινή ανακοίνωση στρατιωτικών ότι θα ανατρέψουν τη χούντα του Αντρι Ρατζοελίνα εάν θέσει σε ισχύ το νέο σχέδιο συντάγματος. Οι επίδοξοι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί φάνηκαν χτες να παραμένουν σε θέση αναμονής στο στρατώνα τους, ενώ παράλληλα κάποιες πληροφορίες τους έφεραν να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η απειλή της γρίπης των πτηνών και του ιού H5N1 επανέρχεται στο προσκήνιο, και πάλι στο Χονγκ Κονγκ, μετά από μία επταετία. Χτες εμφανίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου σε μία 59χρονη γυναίκα που ασθένησε λίγο μετά την επιστροφή της από την κινεζική ενδοχώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ