Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέα ΝΑΤΟικά εγκλήματα

ΚΑΜΠΟΥΛ._

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι φερόμενοι ως «Ταλιμπάν» έχασαν τη ζωή τους από την αρχή της βδομάδας, σε επιχειρήσεις των αμερικανο - ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων στην επαρχία Κουνάρ του Αφγανιστάν. Οι κατοχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σαρωτικές επιδρομές στη συγκεκριμένη περιοχή για διάστημα τεσσάρων ημερών, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του πολέμου με στόχο τον «άμεσο περιορισμό των Ταλιμπάν». Οι εκτιμήσεις των αφγανικών αρχών και των κατοχικών δυνάμεων για την ταυτότητα των θυμάτων δεν επιβεβαιώνονται από ανεξάρτητες πηγές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης και αμάχων μεταξύ των νεκρών.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι των περιοχών που θεωρούνται προπύργια των Ταλιμπάν, όπως η Κανταχάρ και άλλες, υπογραμμίζουν ότι την πραγματική τρομοκρατία στο Αφγανιστάν ασκούν οι κατοχικές δυνάμεις, που έχουν και την ουσιαστική εξουσία στη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο αυξάνονται οι μαρτυρίες ανθρώπων, που καταγγέλλουν τα κατοχικά και δη τα αμερικανικά στρατεύματα, για άδικες συλλήψεις, βασανισμούς και εξευτελισμούς για ανθρώπους, που δεν έχουν καμία σχέση με τους Ταλιμπάν, με την αιτιολογία ότι είχαν συνταχθεί μαζί τους στο παρελθόν, ή λόγω «πληροφοριών», τονίζοντας ότι οι δυνάμεις κατοχής είναι ο κύριος αποσταθεροποιητικός παράγοντας για την περιοχή. Σημειώνουν δε ότι οι ΗΠΑ είναι εκείνες που χρηματοδοτούν πολιτικούς, προκειμένου να χτίσουν το προφίλ τους στην πολιτική σκηνή και οι οποίοι στη συνέχεια βρίσκονται αναμεμειγμένοι σε υποθέσεις διαφθοράς και σκάνδαλα χρηματισμού.

Παράλληλα με την κλιμάκωση των επιχειρήσεων των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αυξάνεται και η δυσαρέσκεια όσον αφορά τον πόλεμο στις ΗΠΑ, καθώς σε πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χτες, αναφέρεται ότι το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει κατά του πολέμου, έναντι του 44%, που εξακολουθεί να απαντά υπέρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ