Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Μπαράζ απολύσεων στην «Olympic Handling»

Παρέμβαση της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ

Σε μπαράζ απολύσεων προχώρησε από προχτές το πρωί η εταιρία «Olympic Handling» του Ομίλου «MIG», στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, μέχρι την Πέμπτη το βράδυ είχαν απολυθεί πάνω από 10 εργαζόμενοι και μέχρι αργά χθες το βράδυ ο αριθμός έφτασε τους 20, απ' όλα τα τμήματα εξυπηρέτησης αεροσκαφών. Οπως όλα δείχνουν, οι απολύσεις θα συνεχιστούν.

Χτες το μεσημέρι, κλιμάκιο συνδικαλιστών της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ περιόδευσε στους χώρους του αεροδρομίου καλώντας τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν τις απολύσεις και να οργανώσουν τον αγώνα τους. Σε σχετική ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις απολύσεις για τις οποίες όπως αναφέρει, η εταιρεία αξιοποιεί το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει νομοθετήσει η τωρινή και η προηγούμενη κυβέρνηση.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συζητώντας με τους εργαζόμενους, τους κάλεσαν να μην αποδεχτούν καμία απόλυση και μαζί με το ΠΑΜΕ να διεκδικήσουν αγωνιστικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να καταδικάσουν την κυβέρνηση που νομοθετεί προς όφελος των μονοπωλίων και όποια κόμματα συναινούν σε αυτή την πολιτική.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται: «Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να διεκδικήσουμε Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Αερομεταφορών που να απορροφήσει το έργο και το προσωπικό των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Για να εξασφαλιστεί δουλειά με δικαιώματα για τους εργαζόμενους του κλάδου και φτηνές, ποιοτικές μεταφορές για το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ