Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΟΛΥΜΠΙΚ ΡΟΥΑΓΙΑΛ»
Κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα τους

Αμεση απάντηση στα εργοδοτικά κελεύσματα για «υπομονή» και υποταγή, μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, δίνουν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Ολύμπικ Ρουαγιάλ», οι οποίοι, συσπειρωμένοι στο ταξικό κλαδικό τους σωματείο, αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών (Σεπτέμβρη - Οκτώβρη).

Οι εργαζόμενοι εδώ και πάρα πολλούς μήνες αντιμετωπίζουν σταθερά τις τεράστιες καθυστερήσεις πληρωμών. Πριν από δύο μέρες ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Γ. Παπαδημητρίου, κάλεσε τους εργαζόμενους προκειμένου να τους ζητήσει να συμφωνήσουν σε αυτή την κατάσταση των μεγάλων καθυστερήσεων και προκειμένου να διαμορφώσει το κατάλληλο κλίμα έκανε λόγο για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, αφού βεβαίως αρχικά αναφέρθηκε στη μεγάλη ανακαίνιση που έκανε στο ξενοδοχείο, η οποία έχει ξεκινήσει από το 2000 και έχει δημιουργήσει τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις. Πρότεινε έτσι στους εργαζόμενους να συμφωνήσουν να πληρωθούν το μήνα Σεπτέμβρη στο τέλος της άλλης βδομάδας. Τον Οκτώβρη μέχρι το τέλος των Χριστουγέννων και σε ό,τι αφορά στο Δώρο να το πληρωθούν την τελευταία μέρα που ο νόμος ορίζει.

Αμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων, που κάλεσαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής και αφού πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να απορρίψουν την πρόταση του εργοδότη και να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ